Care sunt cele mai gustoase rețete pentru bebe?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai gustoase rețete pentru bebeluș sunt rețetele pe care i le faci tu acasă. Pentru a știi însă, cum să combini alimentele, îți oferim câteva rețete pe care micuțul le va adora de la prima gustare.

cele mai gustoase retete pentru bebe

Diversificarea este un moment important atât pentru tine, cât și pentru bebeluș. Este un pas mare pentru micuțul tău, un pas în lumea largă a texturilor și a gusturilor noi. Primele alimente cu care copilul face cunoștință trebuie să fie delicate, ușor de digerat și să nu provoace alergii.Nici într-un caz nu trebuie să folosești sare sau zahăr.

Budincă de orez cu cu banană și măr

Ingrediente:

  • o jumătate de ceaşcă de orez
  • două căni de apă
  • două linguri mari de lapte
  • o jumătate de măr tăiat în cuburi și o jumătate de banană
  • o linguriţă de scorţişoară
  • un sfert de linguriţă de nucşoară pulbere

Mod de preparare:

Se pune o cratiţă medie la foc mediu şi se toarnă toate ingredientele împreună.  Se lasă acest amestec timp de 30 de minute pe foc, până când orezul este moale. Se amestecă din când în când, astfel încât să nu se lipească de fundul vasului. Se păstrează consistenţa mai lichidă nu foarte groasă, adăugând apă când este necesar.

Supă cremă de legume

Ingrediente:

  • Un litru  de apă
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă
  • doi cartofi
  • trei fire de pătrunjel
  • trei linguri de iaurt

Mod de preparare:

Se curăță zarzavaturile, se spală și se taie bucăți. Se pun într-o oală și se dau la fiert.

După ce au fiert, se scot legumele și se pasează cu blenderul. Se mai adaugă apă pentru a potrivi consistența.

La final, se adaugă și pătrunjelul și se mai blenduiesc puțin.

Peste supa crema, se poate adăuga și puțin iaurt. Bebelușilor se place gustul puțin mai acrișor.

Somon, cu spanac și cartof dulce

Ingrediente:

  • 75 g somon
  • Un cartof dulce
  • O mână de baby spanac

Mod de preparare:

Se pune somonul să se prepare la steamer pentru aproximativ 7 minute.

Între timp, se curăță cartoful dulce, se taie bucăți și se fierbe și el.

Se spală bine și spanacul și se pune și el la steamer nu mai mult de patru minute.

Când toate produsele s-au gătit, se pun într-un blender și se amestecă.

La final, se poate poate pune și puțin ulei de măsline pentru a-i da puțină savoare.

Paste cu somon și conopidă (de la 9 luni)

Ingrediente:

  • 250 g paste în formă de animale
  • 50 g ceapă
  • Un cățel de usturoi
  • Puțin ulei de măsline
  • 225 g conopidă
  • 100 g somon
  • 140 ml iaurt grecesc
  • 50 g parmezan

Mod de preparare:

Se fierb paste conform instrucțiunilor de pe pachet. Într-un vas mare stropit cu puțin ulei de măsline se pune ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit. Se acoperă oala cu un capac, pentru 4-5 minute, până se pătrunde ceapa.

Se prepară la aburi buchețelele de conopidă, aproximativ 6 minute.

Se pun pastele fierte peste ceapă, se adaugă somonul, iaurtul și conopida. La sfârșit se pune și parmezanul și se amestecă bine.

Pentru ca bebelușul să nu se înece, se blenduiesc puțin.

Piure de dovlecei

Ingrediente:

  • Un cartof de mărime medie
  • 175 g dovlecei, feliați
  • Un cub de unt
  • 40 g brânză de vaci
  • 4 linguri de lapte

Mod de preparare:

Se fierbe cartoful până se înmoaie. Se prepară la abur dovlecei, timp de 6-7 minute.

Se scurg cartofii de apă, se adaugă untul și brânza și se amestecă bine până se topesc. Se pasează amestecul de cartofi, dovleceii și laptele cu un blender, iar în cazul copiilor de peste un an, se zdrobesc cu furculița.

Sursă foto: www.nestlebaby.com.au

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *