10 super alimente în diversificarea la bebeluși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversificarea la bebeluși este o etapă pe cât de ușoară, pe atât de temătoare pentru cei mai mulți părinți. Nu spunem că lucrurile sunt atât de ușor de învățat. Ce-i drept, se face trecerea de la hrana bazată exclusiv pe lapte la introducerea alimentelor solide. Trebuie să știi cum să îl ferești de alergii și mai ales să afli care sunt etapele firești ale diversificării. La fel, ar trebui să ai în vedere să introduci în dieta copilului tău acele alimente extrem de sănătoase și hrănitoare, cele de care are mare nevoie pentru a se dezvolta cât mai corect.Alimente-in-diversificarea-la-bebelusi

Diversificarea la bebeluși începe doar la recomandarea medicului pediatru. Acesta este cel mai în măsură să ne spună dacă putem experimenta sau nu introducerea primelor solide în alimentația copilului și tot medicul este cel care ne va oferi suportul său cu privire la cele mai sănătoase alimente. Cum bebelușul nu are încă toți dințișorii, este bine ca toată mâncarea să îi fie oferită pasată și să fie preparată destul de sănătos, fie prin fierbere, la aburi, la grătar sau la cuptor.

Și cum noi ne dorim ca bebelușul să mănânce tot ce este mai bun, iată 10 superalimente care nu trebuiesc să lipsească din alimentația copilului:

1. Avocado are un conținut important de fibre și de acid folic, ambele necesare pentru digestia bebelușului mic. Este bine să îi introduceți bebelușului cel mult un sfert de avocado. De asemenea, trebuie să țineți cont că acest aliment minune conține și surse importante de magneziu, zinc și fosfor, minerale necesare pentru starea de bine a bebelușului. De obicei, este bine tolerat de către organismul bebelușului, fiind ușor de introdus în alimentația copilului.

CONTINUARE – Vezi următorul aliment

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *