Agricultura ecologică – în armonie cu natura

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

HiPP s-a implicat în producția de hrană pentru copii, respectând principiile ecologiei, de mai bine de 60 de ani. Astfel, energia și resursele naturale sunt utilizate responsabil, nu sunt folosite organisme modificate genetic, sunt respectate standarde ridicate privind bunăstarea animalelor și în special nevoile de comportament ale fiecărei specii.  

Un sol sănătos înseamnă plante sănătoase, iar plante sănătoase și animale sănătoase înseamnă oameni sănătoși. Fertilitatea solului este menținută prin rotația culturilor și prevenirea eroziunilor. Nu sunt utilizate îngrașăminte minerale cu azot și pesticide sintetizate chimic. În schimb, se utilizează îngrășământ verde și bălegar, organisme și animale folositoare. Controlul dăunărilor se face în mod natural, de exemplu, prin protejarea inamicilor lor naturali, iar extractele de plante sunt folosite pentru a controla infestarea cu fungi.

Un alt element central al agriculturii ecologice îl reprezintă creșterea corespunzătoare speciei și hrănirea animalelor. Animalele au acces permanent la pășuni și furaje. Acestea sunt hrănite doar cu hrană ecologică, nu se utilizeză promotorii de creștere sau aminoacizi sintetici.

Claus Hipp a început să practice agricultura ecologică, la propria fermă, în urmă cu 60 de ani. Cu aceeași pasiune și convingere, fiul său, Stefan, conduce propria sa fermă ecologică ce oferă cea mai mare parte a materiei prime de calitate ecologică (carne de vită, legume şi cereale) pentru produsele HiPP.

De asemenea, experții HiPP lucrează în strânsă legatură cu fermierii care produc ecologic, încă de la alegerea solului și a semințelor, dar și în timpul plantării și în perioada recoltării. Atunci când testele de laborator arată că produsele sunt fără cusur, materiile prime sunt acceptate pentru procesare.

Legumele ecologice pentru HiPP sunt cultivate complet natural, fără folosirea pesticidelor, insecticidelor, fertilizatorilor chimici sau sintetici. Cu toate că se recoltează cantități mici, prin metodele naturale adoptate, sunt protejate climatul și pânza freatică, iar calitatea ingredientelor este superioară.

Și fructele HiPP sunt supuse celor mai stricte verificări ale calității ecologice, de la înflorire la culegere. Sunt utilizate doar soiuri de fructe cu o aciditate scăzută. Li se oferă timpul necesar pentru a se coace și pentru a-și dezvolta aroma. De câte ori este posibil, HiPP utilizează produse regionale și varietăți tradiționale.

Studiile au demonstrat faptul că alimentele ecologice conțin mai puține urme ale pesticidelor chimice și toxinelor de mediu în fructe și legume, și mai puține reziduuri de antibiotice în produsele de origine animală. Pe de altă parte, alimentele ecologice conțin acizi grași Omega-3 mai valoroși, cum ar fi cei din lapte, ouă și carne.

Părinții știu că se pot baza pe HiPP pentru o gamă variată de produse, dezvoltată pe baza recomandărilor actuale din domeniul nutriției. Astfel, mesele sunt potrivite vârstei bebelușului și sunt supuse la cele mai riguroase verificări ale calității ecologice. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *