Albinele, ajutoarele noastre active, de neînlocuit în viețile noastre

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De ce sunt importante albinele? Albinele sunt esențiale pentru lumea plantelor. La rândul lor, albinele depind, pentru a se hrăni, de polenul și de nectarul din plante. 

Este un ciclu de dăruire și de primire. Cu câțiva ani în urmă, pe câmpuri și pe pajiști se găsea o gamă variată de plante, cu diferite flori. Câmpurile cu cereale ofereau un amestec de mac, de flori de porumb și de multe alte flori și ierburi sălbatice; pajiștile erau covoare colorate de flori. Industrializarea agriculturii a distrus o mare parte din această abundență.

Plantele ecologice lipsesc din câmpurile de cereale convenționale și, în zilele noastre, sunt doar verzi sau galbene. Pajiștile au fost transformate în zone intensive de pășunat. Prin urmare, albinele sunt adesea înfometate și, fără hrănirea suplimentară primită din partea apicultorilor, în unele regiuni, nu ar putea supraviețui.

Utilizarea spray-urilor, cum ar fi insecticidele și erbicidele, amenință existența albinelor. Substanțele sunt absorbite de albine – fie le otrăvesc, fie le distrug capacitatea de orientare astfel încât albinele nu își mai găsesc drumul spre stup și mor.

Cultivarea plantelor modificate genetic are, de asemenea, o influență negativă asupra albinelor. Echilibrul biologic este amenințat, iar diversitatea naturală este din ce în ce mai limitată. Albinele nu pot face diferența dintre o plantă modificată genetic și una nemodificată. Astfel, insectele își răspândesc încărcătura periculoasă și contaminează, prin îndeplinirea misiunii lor naturale, zonele nemodificate genetic cu tehnologia agro-genetică.

Prin practicarea agriculturii ecologice, HiPP promovează apicultura ecologică și protejează albinele prin realizarea pajiștilor destinate acestora și prin înființarea de trasee de educare a albinelor.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *