Alimente nerecomandate în perioada toridă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alimentaţia celor mici presupune foarte multă grijă şi atenţie din parte mămicilor, cu atât mai lult pe timpul zilelor toride devară. Toate alimentele ar trebui să fie procurate din surse sigure, corect transportate, preparate şi depozitate. De asemenea, este foarte important ca micuţilor să li se administreze doar alimentele despre care se ştie că  le tolerează.

Chiar dacă deja cel mic se află în schema de diversificare, nu este indicat ca într-o perioadă foarte caldă să i se administreze un aliment nou. Se va continua administrarea alimentelor deja introduse, aşteptându-se ca temperaturile de afară să fie acceptabile pentru a introduce un produs nou. De regulă, micuţii resimt disconfortul termic şi nu ar fi indicat să li se mai producă încă o problemă în cazul în care organismul nu ar accepta cu uşurinţă un aliment nou introdus.

Îngheţata

Pentru mititeii cu vârste până într-un anişor, nu este recomandat a li se administra îngheţată, chiar dacă teoretic ingredientele produsului se află deja în meniul micuţului. Temperatura acestui desert şi modul industrial de preparare, impun mare prudenţă în administrarea către cei mici. Dacă îngheţata este preparată acasă, se va acorda o mare atenţie temperaturii la care va fi servită de cel mic.

CONTINUARE – Alimente nerecomandate în perioada toridă

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *