Carnea, necesară în alimentaţia copiilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Proteina animală este foarte importantă pentru buna dezvoltare fizică şi psihică a copilului. Din acest motiv, interminabilele dispute-mâncăm sau nu mâncăm carne-ar trebui să nu includă şi meniul copiilor.

Când se introduce carnea în diversificarea bebeluşilor

Odată începută diversificarea, în lunile a 6-a sau a 7-a  se poate introduce carnea. Se va începe cu carne  de văcuţă sau găină fiartă separat, tocată mărunt şi amestecată în piureul de legume. Administrarea cantităţii de carne  se va face începând cu 1 linguriţă, crescând până la 4-5 linguriţe, iar în jurul vârstei de 1 anişor, cel mic ajungând să consume 10-15 linguriţe de carne tocată mărunt,  pe zi.

În jurul vârstei de 10-12 luni se poate introduce carnea de curcan şi  de peşte alb, atâta timp cât cel mic nu manifestă intoleranţă sau un fond alergic la peşte.

După vârsta de 1 an se poate introduce carnea de porc, iar vânatul şi carnea de miel se vor amâna până după vârsta de 3 ani.

 

CONTINUARE – Carnea, necesară în alimentaţia copiilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *