Carnea, necesară în alimentaţia copiilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cum se prepară carnea pentru bebeluşi

Carnea administrată bebeluşilor va fi aleasă în funcţie de vârsta acestora, va fi procurată din locuri sigure şi preparată corespunzător. Procesul de preparare termică va fi cel îndelungat, prin coacere sau fierbere,  evitându-se total frigerea sau prăjirea.

Bebeluşilor nu li se vor administra alimente care au la bază carne procesată, gen mezeluri, salamuri sau alte tipuri de preparate.

Tot pentru siguranţa celor mici, preparatele administrate vor fi cele pregătite acasă, în condiţii de maximă igienă, evitându-se administrarea alimentelor din varii surse, precum restaurantele.

Până la vârsta de 1 an, preparatele bebeluşilor vor fi gătite zilnic, servindu-le proaspete şi bine făcute. Carnea va fi administrată de maxim 5 ori pe săptămână, fiind alternată cu legume, ou, cereale, fructe, lactate.

Un meniu variat, în care sunt incluse toate grupele de alimente, va asigura celui mic sursa necesară de nutrienţi.

 

CONTINUARE – Carnea, necesară în alimentaţia copiilor

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *