Ce produse folosim pentru prima băița a bebelușului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima băiță a bebelușului este un moment plin de emoții din partea părinților care nu știu exact cum să îl țină pe cel mic, cum să îl spele, ce produse au voie să folosească, etc. Toate aceste întrebări încolțesc în mintea oricărui părinte la un moment dat, motiv pentru care am hotărât să îți dăm o mână de ajutor și să îți spunem cum va decurge prima băiță și de ce ai nevoie.

Baby getting hair washed

Prima băiță a celui mic, la fel ca și următoarele, se învârt în jurul unui singur cuvânt: pregătiri. Înainte de a-l băga pe cel mic în apă, asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie, de la prosop, pampers, schimburi curate, până la produsele de igienă cum ar fi gelul de duș sau șamponul. Este bine să le ai pe toate la îndemână, lângă cădiță, pentru că altfel îți va fi destul de dificil cu o mână să îl ții pe cel mic și cu cealaltă să te întinzi după ce ai nevoie.

Iată o listă cu produse care nu ar trebui să îți lipsească atunci când vorbim de băița bebelușului:

  • O cădiță
  • Un covoraș antiderapant care se așează pe fundul cădiței
  • Un termometru pentru apă (trucul pe care îl știm din bătrâni cu încercatul apei cu cotul este destul de riscant, așa că mai bine ai avea în preajmă un termometru special pentru apă)
  • Prosop moale în care să scoți bebelușul
  • Scutec curat
  • Hăinuțe curate
  • Produse de curățare care se folosesc în timpul băiței (gel de duș, șampon, săpun, etc.)
  • Produse care se folosesc după băiță (ulei de masaj, creme de hidratare, bețișoare de urechi, etc.)

Atunci când vine vorba de produsele de curățare care se folosesc în timpul băiței, lucrurile sunt puțin mai complicate. Pielea bebelușului este extrem de sensibilă, mai ales în primele luni de viață (pielea bebelușului este la naștere de 5 ori mai subțire și mai delicată decât pielea unui adult), iar orice produs care conține substanțe toxice și intră în contact cu pielea îi poate produce iritații urâte. Tocmai de aceea, aceste produse, la fel ca toate cremele și uleiurile de masaj care se folosesc în cazul bebelușilor, trebuie să fie testate dermatologic și să fie hipoalergenice. Nu trebuie sub nicio formă să conțină coloranți artificiali, parfum, alcool sau alte substanțe chimice, ci să fie preparate doar din ingrediente naturale care hidratează și protejează pielea celui mic.

În cazul băiței, ai nevoie de un gel de duș și de un șampon care să curețe pielea bebelușului, fără a o usca. Nu este recomandat să îl speli pe cel mic cu șampon sau săpun pentru adulți pentru că acestea sunt mai iritante, conțin parfum și pot afecta ochii. Dacă să spunem că nu mai ai gel de duș sau șampon pentru cel mic și trebuie neapărat să îl speli, fă acest lucru doar cu apă curată și va fi mult mai bine pentru pielea bebelușului. Desigur, există și produse care sunt potrivite pentru întreaga familie, cum este gelul de duș și păr Babysanft de la HiPP, care curăță delicat pielea, nu conține uleiuri minerale sau esențiale, parfumuri, coloranți, conservanți, săpun sau parabeni. Gelul de duș și păr de la HiPP are o formulă ”fără lacrimi”, o aromă delicată de migdale (extract natural organic de migdale) și este ideal atât pentru cei mici (încă din prima zi de viață), cât și pentru cei mari. Cu siguranță după prima folosire, Gelul de duș Babysanft va deveni produsul preferat al întregii familii atunci când vine vorba de băița de seară. Încearcă-l și tu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *