Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață?

Știm cu toții că odată cu împlinirea vârstei de șase luni, bebelușul trebuie să facă cunoștință cu hrana solidă. Într-adevăr, se face trecerea către diversificare, dar nu se renunță nici la masa de lapte, alăptarea trebuind a fi continuată mult timp de aici înainte.

Ce-sa-nu-ii-dai-copilului-in-primul-an

Cu toate că etapa diversificării nu este atât de grea pe cât pare, medicii ne îndeamnă să urmăm niște trepte firești, etape obligatorii, așa încât bebelușul să se afle în siguranță, iar stomacul său atât de sensibil să poată digera ușor mâncarea primită. Nu trebuie să uităm că până la această vârstă, masa bebelușului însemna numai lapte. Dintr-o dată trecerea către hrana solidă reprezintă un pas important pe care organismul trebuie să învețe să îl parcurgă în siguranță.

Pe parcurs, mai toate mămicile vor adora să diversifice hrana bebelușului. Primii pași sunt cei mai grei, însă pe parcurs, încântate că micuțul lor adoră varietatea de alimente, mămicile vor uita de temeri și vor face și mici greșeli. Din dorința de a-i face cunoștință bebelușului cât mai repede cu hrana solidă, femeile le oferă și lucruri care sunt contraindicate în primul an de viață. Și sunt contraindicate pentru că sistemul digestiv al bebelușului este încă destul de plăpând, dar și pentru că există un risc foarte mare de a dezvolta alergii periculoase.

Iată ce NU are voie un bebeluș să consume în primul an de viață:

1. Ciocolată sau alimente care conțin cafeină. Acest tip de alimente sunt contraindicate consumului bebelușului în primul an de viață. Au risc mare de alergii și de aceea trebuiesc introduse în dieta bebelușului atunci când este mai mare. Cu toate acestea, cu cât îi veți oferi ciocolată mai târziu, cu atât mai bine.

CONTINUARE – Vezi ce să NU îi dai copilului

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5 6

3 Responses to “Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață?”

Read below or add a comment...

  1. Bobyraaw says:

    Da nu ii dati lapte de vaca ca e rau datii chimicale la cutiuta ca sunt bune cres niste raitici clasa 1

Ai ceva de adăugat?...

*