Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață?

Știm cu toții că odată cu împlinirea vârstei de șase luni, bebelușul trebuie să facă cunoștință cu hrana solidă. Într-adevăr, se face trecerea către diversificare, dar nu se renunță nici la masa de lapte, alăptarea trebuind a fi continuată mult timp de aici înainte.

Ce-sa-nu-ii-dai-copilului-in-primul-an

Cu toate că etapa diversificării nu este atât de grea pe cât pare, medicii ne îndeamnă să urmăm niște trepte firești, etape obligatorii, așa încât bebelușul să se afle în siguranță, iar stomacul său atât de sensibil să poată digera ușor mâncarea primită. Nu trebuie să uităm că până la această vârstă, masa bebelușului însemna numai lapte. Dintr-o dată trecerea către hrana solidă reprezintă un pas important pe care organismul trebuie să învețe să îl parcurgă în siguranță.

Pe parcurs, mai toate mămicile vor adora să diversifice hrana bebelușului. Primii pași sunt cei mai grei, însă pe parcurs, încântate că micuțul lor adoră varietatea de alimente, mămicile vor uita de temeri și vor face și mici greșeli. Din dorința de a-i face cunoștință bebelușului cât mai repede cu hrana solidă, femeile le oferă și lucruri care sunt contraindicate în primul an de viață. Și sunt contraindicate pentru că sistemul digestiv al bebelușului este încă destul de plăpând, dar și pentru că există un risc foarte mare de a dezvolta alergii periculoase.

Iată ce NU are voie un bebeluș să consume în primul an de viață:

1. Ciocolată sau alimente care conțin cafeină. Acest tip de alimente sunt contraindicate consumului bebelușului în primul an de viață. Au risc mare de alergii și de aceea trebuiesc introduse în dieta bebelușului atunci când este mai mare. Cu toate acestea, cu cât îi veți oferi ciocolată mai târziu, cu atât mai bine.

CONTINUARE – Vezi ce să NU îi dai copilului

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Pages: 1 2 3 4 5 6

6 Responses to “Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață?”

Read below or add a comment...

 1. Bobyraaw says:

  Da nu ii dati lapte de vaca ca e rau datii chimicale la cutiuta ca sunt bune cres niste raitici clasa 1

 2. Elisabeta says:

  Generația ’80 a crescut cu lapte de vaca si nu a murit , copii lor au crescut cu formule de lapte si nu au murit nici ei. Decizia este a fiecăruia acum …rahitismul este o boala cauzată de lipsa de asimilare a calciului printr-o dietă săracă în vitamina D ..nu are legatura cu formula cu laptele de mama sau de vaca

 3. Nicoleta says:

  O tampenie totala am 3 copiii am inceput diversificarea la 2 luni jumatate si primele alimente au fost bananele si portocalele indulcite cu miere la fel si ceaiul l-am indulcit cu miere si nu au patit copiii nimic au gustat cafea,alune ,semințe,🍫 ciocolată,am facut diferite preparate din lapte si nu au dezvoltat nici o boală hai sa nu mai speriem lumea cu toate prostiile si sa nu mai incurajam diversificarea copilului doar cu morcovi fierti fara sare si 2 legume fierte noi am mancat de toate cand am fost copii la fel si parintii ,bunicii nostrii si am fost mult mai sanatosi mergeam la medic doar ocazional acum nu putem face nimic fara medic ne-am transformat intr-o societate de incompetenti doar ca sa aiba altii de castigat hai sa fim seriosi pediatru imi cunoaste copilul mai bine ca mine de unde sta el cu copilul meu 24h din 24h stie cel doare mai bine ca mine sau ce ii place mai bine ca mine sau ce mananca iti tranteste un regim alimentar strict de urmat dupa care iti spune ca este sub greutate si ca mai are o gramada de minusuri in organism de ce? Ca sa aiba activitate medicală.Nu am nimic cu medicii dar hai sa mai gandim si noi sa ne crestem noi copiii nu altii sa gandeasca in locul nostru.

  • Liliana says:

   Bine spus mamica…nici eu nu prea cred in diversificare…ce parintii sau bunicii nostri stiau asa ceva…ne- hranit cu de toate…daca ne placea mancam daca nu nu…si toate erau sanatoase si uite-ne mari si cu copii…eu zici sa incercam cu de toate sa-i dam ca dak ii crestem ca acu dupa carte sau dupa medici vai vai

Ai ceva de adăugat?...

*