Ce să NU îi dai copilului să mănânce în primul an de viață?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

4. Albușul de ou. Copiii pot fi alergici la acest aliment. De aceea, pediatrii recomandă introducerea gălbenușului de ou în alimentația bebelușului cu vârsta de până la un anișor. Așadar, cu albușul vor face cunoștință mai târziu.

CONTINUARE – Vezi ce să NU îi dai copilului

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

18 Responses

      1. Laptele de vaca este sarac in fier. Daca alegeți aceasta varianta bebe va trebui sa ia supliment de fier. Intrebati pediatrul. Ei se ghidează dupa cercetari nu dupa ureche. Stiinta a evoluat, medicina a evoluat. Nu putem sa privim in trecut si sa spunem ca ce faceau stramosii din instinct e bine. Laptele de vaca e facut de Dumnezeu sa creasca vitei nu copii. Daca bebe primeste lapte, cel de mama e cel mai bun.

  1. Generația ’80 a crescut cu lapte de vaca si nu a murit , copii lor au crescut cu formule de lapte si nu au murit nici ei. Decizia este a fiecăruia acum …rahitismul este o boala cauzată de lipsa de asimilare a calciului printr-o dietă săracă în vitamina D ..nu are legatura cu formula cu laptele de mama sau de vaca

    1. Si eu am crescut cu laptele de vaca si cred asa ziceam si eu pana sa aflu ca fetița mea are scaune cu sânge si diareice din cauza caseinei din laptele de vaca….

  2. O tampenie totala am 3 copiii am inceput diversificarea la 2 luni jumatate si primele alimente au fost bananele si portocalele indulcite cu miere la fel si ceaiul l-am indulcit cu miere si nu au patit copiii nimic au gustat cafea,alune ,semințe,🍫 ciocolată,am facut diferite preparate din lapte si nu au dezvoltat nici o boală hai sa nu mai speriem lumea cu toate prostiile si sa nu mai incurajam diversificarea copilului doar cu morcovi fierti fara sare si 2 legume fierte noi am mancat de toate cand am fost copii la fel si parintii ,bunicii nostrii si am fost mult mai sanatosi mergeam la medic doar ocazional acum nu putem face nimic fara medic ne-am transformat intr-o societate de incompetenti doar ca sa aiba altii de castigat hai sa fim seriosi pediatru imi cunoaste copilul mai bine ca mine de unde sta el cu copilul meu 24h din 24h stie cel doare mai bine ca mine sau ce ii place mai bine ca mine sau ce mananca iti tranteste un regim alimentar strict de urmat dupa care iti spune ca este sub greutate si ca mai are o gramada de minusuri in organism de ce? Ca sa aiba activitate medicală.Nu am nimic cu medicii dar hai sa mai gandim si noi sa ne crestem noi copiii nu altii sa gandeasca in locul nostru.

    1. Bine spus mamica…nici eu nu prea cred in diversificare…ce parintii sau bunicii nostri stiau asa ceva…ne- hranit cu de toate…daca ne placea mancam daca nu nu…si toate erau sanatoase si uite-ne mari si cu copii…eu zici sa incercam cu de toate sa-i dam ca dak ii crestem ca acu dupa carte sau dupa medici vai vai

    2. Am fata de 5 luni, am imceput diversificarea de la 3, fata mananca absolut orice, doar ca, eu ii dau strict ce cresc in propria curte, fara chimicale ai alte prostk…parintii nostri ne cresteau la fel si eram mult mai sanatosi…acum ne.am modernizat…dupa pediatrii mai bine le dai toata rahaturile din comert ,,eco”(eco pe naiba) decat sa le dai din gradina, unde sti cum le cresti…

      1. Dela 3 luni🤔🙈 eu tot am fetiță de 4 luni si mie teama sai dau ceva sa nu o încui sa de felul ista cum credeți e corect asa? Ce ati inceput sai dati in primele luni?

    3. Dna cu tot respectul, sunt socata ca si astazi cind exista atitea surse de informare se comit asa greseli grave in alimentatia copiilor…un bebe de doar 2 luni nu poseda enzimele necesare pt a digera alimentele cu exceptia laptelui…

    4. Se poate de crezut cand v-o crescut mama era pe atunci ciocolată si cafea si ea de la 2 luni vi le-a oferit!!! O tîmpenie si lipsa de educație totală. Dumneavoastra macar ati frecventat școala? Ati asistat la lecțiile de biologie și chimie???

  3. Bunica mea a născut 14 copii dintre care de virsta de 2-3 ani au trecut doar 7. Cred că ar trebui sa încetați să mai folosiți expresia “și nu a murit nimeni” dacă nu ați murit voi, nu înseamnă că nu a murit vre-un copilaș din cauza lipsei de informație atunci, verificați statisticile și vedeți nivelul morții infantile pe atunci și o să rămâneți mirate. Din păcate copiii erau hrăniți incorect, și evident daca murea copilul “i so terminat zilele” că nimeni nu le mai făcea analize la alergii, hormoni și nu ii trata în nici un fel. Terminați sa tratați diversificarea că pe un moft. Nu e nimic rău în a hrăni copilul corect.

    1. In sfarsit o mama cu picioarele pe Pamant!! M-am curcit la ce am citit aici cu “vremea bunicii” … Oameni inapoiati care nu vor sa evolueze…

  4. Mamici nu se are in vedere la toti….fiecare in parte…am cunoscuti care is alergici la miere au inceput tot prin ceai ai da acum se chinue….noi la portocala in primul an am avut coplicatii….fiecare copil e individual nu ne punem cu toti….uneori pediatru stie mai bine dar uneori…..
    O informatie utila….mersy

  5. Mierea nu este buna ptr bebelusi ptr ca pot dezvolta alergii. Asa cum unii adulți sunt alergici la polen. Nu poti introduce de capul tau alimente in dieta bebelusului. Spre exemplu bebe poate fi alergic la telina. De aceea nu e indicat sa o introduci pana in varsta de 1 an. Sistemul lui digestiv nu este la fel de rezistent ca al unui adult si nici maturizat sa primească tot felul de alimente. Nu e vb ca nu putem face nimic fără un pediatru. Insa ei exista ptr a ne indruma. Nu uitati ca ei au facut o facultate si au tratat sute de mii de bebelusi. Iar ce este cel mai important… Consultatia la pediatru este GRATUITA. Nu am auzit de vreun pediatru sa bage pe gat cuuva o anumita firma care face piureuri minune ptr bebe. Am intalnit doar pediatri care spun ca alimentatia bebelusului sa fie proaspata facuta in casa. Asa ca nu va mai lamentati aiurea crezandu-va atoatestiutoare. Daca voua nu va fac rau anumite alimente nu inseamna ca si bebelusului vostru nu ii vor face.

  6. interesanta e tare diversificarea, cind vine vorba de a da copilului ceva facut acasa trebuie sa fii atent, toti se vor uita sceptic si mereu vor aparea intrebari de genul „se poate? nu ii va fi nimic?„, caci peste tot in publicatii si diverse info se spune ca nu trebuie sa punem sare, zahar, nu trebuie sa se contina gluten, dar chiar si in terciuri speciale de la nestle este si gluten si zahar si aromatizatori, atunci ce sa mai intelegi. De ce acasa sa faci minkare si sa adaugi putin zahar faci gresit, dar de ii dai terci special pentru copii, dar cu zahar si multe altele deja e bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *