Constipația la copii. Lista cu cele opt alimente care trebuie evitate!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Statutul de mamă are extrem de multe satisfacții, dar, pe de altă parte, tot atât de multe griji și responsabilități. Virușii, răcelile, constipația… reprezintă doar unele dintre ele. Ne vom axa în câteva rânduri asupra constipației, o problemă care, printr-o alimentație sănătoasă, poate fi anticipată, ținută sub control sau chiar eliminată pe deplin din viața micuțului.

Riscuri și tratament

Deși piața farmaceutică ne oferă o gamă variată de soluții pentru această problemă, mult mai căutate sunt soluțiile naturale, care au ca punct de plecare alimentația.  Constipaţia reprezintă dificultatea organismului de a elimina materiile fecale; această problemă digestivă afectează copiii începând cu vârsta de câteva luni şi are episoade de manifestare frecvente sau ocazionale. Vorbim de constipație atunci când scaunele sunt eliminate la interval de 2-4 zile, în cantitate redusă și de consistență foarte fermă. Cauzele unei constipații recent instalate trebuie elucidate, deoarece poate semnala debutul unei afecțiuni grave.

Medicul este cel care decide dacă este vorba de o constipație secundară unei boli sau de așa-numita constipație cronică obișnuită.

CONTINUARE – Vezi constipația la copii. Lista cu cele opt alimente care trebuie evitate!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *