Constipația la copii. Lista cu cele opt alimente care trebuie evitate!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Alimente recomandate

De mare ajutor în obţinerea unui tranzit intestinal normal pentru copii sunt fructele şi legumele. Atenţie, însă! Deşi acestea sunt recomandate în prevenirea constipaţiei, nu înseamnă că toate se înscriu pe lista celor mai buni prieteni ai organismului în lupta cu problema digestivă. Perele, prunele, piersicile, caisele, merele, kiwi, ananasul, strugurii, smochinele şi curmalele, iar ca legume: mazărea, fasolea, salata verde, broccoli, spanacul, dovleacul sau urzicile sunt benefice unei bune digestii.

O alimentație bogată în fibre, o hidratare corespunzătoare și eliminarea/îndepărtarea din alimentație (atunci când situația o cere) a unora dintre aceste alimente, nu doar că va îndepărta una din grijile cotidiene, dar îl va ajuta pe cel mic. În felul acesta, dintr-un mofturos pe care îl doare burtica și e mereu indispus, va deveni un copil energic cu bună dispoziție. Multă sănătate!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *