Copilul tău ar trebui să înceapă să mănânce singur la această vârstă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În jurul vârstei e un an, micuţul are capacitatea de a începe a se hrăni singur, indiferent cum va efectua acest proces. Până la a ajunge să stăpânească bine abilitatea mâncatului corect, sunt de străbătut câţiva paşi care ar trebui respectaţi, chiar dacă masa va dura foarte mult şi în jur va fi mare dezordine.

Mâncatul cu mâna

La vârsta de opt luni, copilul va apuca mâncare cu pumnul şi va încerca să o introducă în guriţă. Următorul pas este acela de a se folosi de două degeţele pentru a apuca bucata de mâncărică. Trebuie profitat de acest moment şi speculat. I se vor pune la îndemână bucăţele de mâncare potrivite ca mărime, nici mici să se înece, nici mari să nu le poată prinde.

Dacă pare dificil a le prinde singur cu degeţelele, deşi rar ar putea apărea această problemă la vârsta de opt-nouă, i se vor da direct în mânuţă. Ideea este să poată prinde bucăţica între degetul mare şi arătător, după care să o ducă la guriţă.

CONTINUARE – Vezi când ar trebui să înceapă să mănânce singur copilul tău

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *