Copilul tău ar trebui să înceapă să mănânce singur la această vârstă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Linguriţa

Această abilitate se dezvoltă prin exerciţiu şi prin răbdare. Sunt părinţi care din lipsă de timp sau din cauza mizeriei care se va face, preferă să le dea ei să mănânce cât mai mult timp. Chiar şi aşa, trebuie aleasă o masă pe care cel mic şi-o va administra singur.

În jurul vârstei de doi ani acestă abilitate ar trebui să fie stăpânită.

În momentul în care cel mic este pus la masă, i se va da şi lui o linguriţă. El va introduce linguriţa în bol, însă nu va lua nimic, ci o va duce goală la guriţă. Va fi ajutat, punându-se puţină mâncare în linguriţă, urmând ca el să o ducă la guriţă şi să fie fericit că a reuşit. Repetând acest exerciţiu, va înţelege ce trebuie să facă pentru a mânca.

Odată deprinsă tehnica, se vor folosi două boluri cu mâncare. Din unul îi va da mama, din unul se vca hrăni singur. În momentul în care copilul reuşeşte să mănânce singur mai mult de jumătate din bolul lui, se poate renunţa la bolul mamei şi va fi lăsat să se hrănescă singur.

CONTINUARE – Vezi când ar trebui să înceapă să mănânce singur copilul tău

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *