Cum depistăm intoleranţa alimentară

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ce măsuri se impun

În funcţie de agresivitatea simptomelor, este indicat a se merge cu micuţul la un consult medical. Astfel se va diagnostica exact şi se va putea da un tratament punctual, pentru episodul respectiv, asta dacă este nevoie.

Părintele va şti exact care a fost alimentul nou introdus care ar fi putut declanşa reacţiile şi va întrerupe administrarea acetuia. Împreună cu medicul pediatru se va stabili peste cât timp va putea fi reintrodus în alimentaţie.

Dacă micuţul manifestă semne de intoleranţă alimentară pentru mai multe alimente, atunci se pot efectua teste prin care părintele să poată depista exact care sunt cauzele care generează acest tip de intoleranţe şi cum ar trebui stabilit meniul copilului, astfel încât să se evite repetarea acestor episoade şi odată cu trecerea timpului să se vizeze o anulare a acestor intoleranţe. Intoleranţa alimentară la copii dispare odată cu trecerea timpului, însă dacă persistă să se manifeste, atunci celui mic nu i se va mai da respectivul aliment şi se vor face investigaţii mai amănunţite.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *