Cum hrăneşti un copilul mofturos

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odătă ce s-a început diversificarea alimentaţiei, parte din părinţi se lovesc de o altă problemă deloc de neglijat: copiii mofturoşi. Orice ar vrea mama să le dea să mănânce, copiii nu cooperează, iar ora de masă devine o povară atât pentru mamă, cât şi pentru copil, un timp irosit cu rugăminţi şi enervări, cu plânsete şi ţipete, finalizate de cele mai multe ori cu un eşec.

Părintele doreşte să-i asigure copilului vitaminele şi mineralele necesare creşterii, vrea ca cel mic să se hrănească cât de cât mulţumitor pentru a se dezvolta normal.

Există teoria conform căreia cel mic trebuie lăsat nemâncat până cere el de mâncare, făcându-i-se foame. Aceasta funcţioneză parţial.  Surprinzător şi foarte dureros pentru un părinte, există şi copii care nu vor cere, sau vor mânca extrem de puţin atunci când le va fi lor foame, adică foarte rar. Deci tot părintele ar trebui să găsescă o modalitate de a-l determina să mănânce.

CONTINUARE – Vezi cum hrăneşti un copilul mofturos

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *