De ce nu au voie copiii mici să consume carne de porc?

Carnea de porc este toxică pentru copiii mici și de ce nu, până și pentru noi, adulții. Cu toate că orice copil, odată cu începutul perioadei de diversificare a alimentației poate consuma carne, carnea de porc este interzisă până pe la vârsta de 3 sau chiar 4 anișori.

De ce nu au voie copii sa consume carne de porcȘtim cu toții că această carne de porc este mai grea, dar și că este toxică pentru organism. Mai cunoaștem că carnea de porc te îngrașă. Cu toate acestea, de Sărbători, mai ales în cele de iarnă, meniul este bogat în astfel de alimente interzise. Mai înainte de a-i oferi copilului friptura de porc sau sărmăluțele în frunză de varză este bine să afli câteva lucruri despre carnea de porc și să încerci mai apoi să înlocuiești meniul cu cărniță de pui, curcan sau vită, mult mai sănătoase și mai ușor de digerat.

Carnea de porc este cea mai consumată carne din lume. Cu toate acestea, acest tip de carne conține multe bacterii și viruși, fapt care o transformă într-una nocivă consumului. Deși ne place gustul cărnii de porc, trebuie să știm că aceasta conține agenți patogeni extrem de periculoși pentru noi oamenii. În plus, în cazul în care încă nu ai aflat, carnea de porc conține multe toxine, periculoase consumului. Chiar dacă și carnea de pui, vită sau curcan conțin toxine, cea de porc este mult mai periculoasă.

Carnea de porc și toxinele periculoase

Atunci când eram curioasă să observ recomandările medicului pediatru cu privire la noua listă a alimentelor introduse, întotdeauna mă întrebam de ce nu avem voie carne de porc. De fiecare dată aflam că aceasta trebuie introdusă foarte târziu, după vârsta de 3 sau chiar 4 ani de zile. Știam că e toxică, dar nu înțelegeam de ce se deosebește atât de mult de celelalte tipuri de carne. Ei bine, carnea de porc conține un număr mare de toxine periculoase. Acest lucru se află în strânsă legatură cu sistemul digestiv al acestor animale.

Mai exact, porcii consumă hrană pe care o digeră într-un ritm extrem de rapid, în mai puțin de patru ore de la consum, în timp ce celelalte animale au nevoie chiar și de 24 de ore pentru o digestie completă.

Prin procesul de digestie, atât oamenii, cât și animalele elimină toxinele conținute de hrană. Cu cât sistemul digestiv al acestor animale este mai rapid, cu atât toxinele nu se elimină și rămân în organism, fiind așezate în țesutul de grăsime, cel pe care noi, adesea, îl consumăm cu mare plăcere.

În plus, tot porcul se deosebește de restul animalelor prin absența glandelor sudoripare. Cu ajutorul lor, se elimină toxinele din organism. Atunci când aceste glande sudoripare nu există, carnea de porc va conține toxinele ce trebuiau eliminate în acest fel.

Bacterii și viruși

Carnea de porc conține și astfel de paraziți. Mai exact, mediul în care porcul trăiește poate fi propice pentru astfel de bacterii ori viruși. Astfel, prin consumul cărnii de porc te poți îmbolnăvi destul de tare. Una dintre cele mai cunoscute astfel de îmbolnăviri este trichineloza. Atunci când te îmbolnăvești poți avea simptome de amețeală, tuse, dureri articulare, cefalee, greață, diaree, febră. Este bine să ajungi la medic de îndată ce observi toate aceste lucruri, chiar dacă ar putea fi confundate cu o răceală sau gripă.

Carnea de porc îngrașă

Nimănui nu îi place să se lupte cu kilogramele suplimentare. Astfel, carnea de porc conține multe grăsimi saturate, bogate în colesterol, lucru care ar putea să dăuneze siluetei.

În plus, consumând carne de porc te poți simți rău, poți fi deprimat și chiar poți suferi de dureri de cap, fără o altă cauză.

Ținând cont de toate aceste lucruri, este bine să nu te grăbești să introduci acest aliment în meniul diversificat al copilului mic. Poți face acest lucru doar cu recomandarea medicului pediatru.

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*