Diversificarea bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversificarea bebelușului se face după vârsta de 17 săptămâni, potrivit Comitetului ESPGHAN și nu mai târziu de 26 de săptămâni. Pentru a cunoaște când este bine să diversifici hrana copilului trebuie să discuți cu medicul pediatru. În prima parte a vieții celui mic, este bine ca alimentația sa să se rezume exclusiv la alăptare.

Diversificarea bebelusuluiEste dovedit științific faptul că laptele matern ajută copilul în primele luni de viață, îi oferă exact nutrienții de care are nevoie și anticorpii atât de necesari luptei pentru supraviețuire și pentru întărirea organismului. Laptele matern mai conține enzime sau proteine – foarte bune pentru un organism apărat împotriva infecțiilor neonatale cu streptococi sau pneumococi.

Orice diversificare trebuie să înceapă cu fructe și legume și se face în următoarele condiții: bebelușul este sănătos; alimentele noi trebuie introduse progresiv, testând toleranța digestivă; alimentele nou introduse se administrează timp de câteva zile și se crește cantitatea progresiv; lingurița este preferată biberonului când vine vorba de hrană solidă; nu se introduc două alimente odată și nu se insistă ca cel mic să guste dintr-un aliment pe care el nu îl vrea.

CONTINUARE – Diversificarea bebelușului

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *