Diversificarea bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În diversificarea bebelușului, fructele se introduc atât de devreme datorită vitaminelor și sărurilor minerale pe care le conțin, dar și pentru hidratare (dacă sunt date sub formă de suc). Bebelușii pot începe cu citrice, mere sau morcov, câteva lingurițe, după care, cantitatea crește. Tot acum, copilul poate primi suc de roșii, de caise sau de struguri. Mare grijă la sâmburi! Nu ai voie să lași sucul cu pulpă sau sâmburi, pentru că există riscul de înecare (copilul nu are încă formată obișnuința de a mesteca, aceasta se învață treptat).

Fructele mai pot fi administrate sub formă de piureuri de mere crude sau coapte, de banane sau piersici. Se mai pot face diverse compoturi proaspete pentru cei mici, însă fără un aport de zahăr.

În general, preparatele din fructe pot fi îmbogățite cu făinos sau cu brânză proaspătă de vaci (după vârsta de 7 luni) – aceasta ar putea fi o masă cu care să se înlocuiască laptele.

În ceea ce privește capitolul „fructe interzise” până la vârsta de un an, bebelușul nu trebuie să mănânce zmeură, căpșuni sau fragi – din cauza factorului alergizant puternic.

Mare grijă la prepararea fructelor! Sucurile și piureurile nu se încălzesc, pentru că își pierd proprietățile nutritive.

Legumele – ca parte din diversificarea bebelușului – au un conținut mic de proteine și lipide, fiind bogate în fibre alimentare, în săruri, vitamine sau antioxidanți. Inițial, legumele sunt preparate sub formă de zeamă transparentă, apoi sunt pasate. La capitolul „legume cu care să începi diversificarea” amintim: morcovii, cartofii, pătrunjelul, păstârnacul, spanacul, dovleceii, fasolea verde (nu întreagă sau pasată, doar strecurată) sau roșiile.

CONTINUARE – Diversificarea bebelușului

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *