Diversificarea bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

La începutul diversificării, legumele se dau sub formă de piure, îmbogățit după gust cu unt și lapte matern, dacă încă mai alăptezi.

În general, făinoasele sunt de evitat, până când copilul mai crește (după 8 luni) și asta pentru că unele conțin gluten (cum sunt grâul, orzul sau secara) ce duc la boala celiacă (sau intoleranța la gluten). În faza incipientă de adăugare a făinoaselor în diversificarea bebelușului, ar fi bine să adaugi făinos din porumb sau orez.

Făina cu gluten (proteină alergizantă) duce la probleme intestinale ale sugarului, din lipsa dezvoltării.

Carnea est foarte bună pentru că ea conține aminoacizi, săruri minerale sau vitamine. Inițial, i se dă copilului carne de pui sau de vită, fiartă și pasată în supă sau în piureul de legume, de 3-4 ori pe săptămână. Se adaugă treptat ficatul de pasăre (la 6-7 luni), peștele alb (la 10 luni).

Oul va fi introdus treptat – inițial doar o mică parte din gălbenuș, iar după un an, și albușul (acesta are un puternic factor alergizant, de aceea nu este recomandat mai devreme de un an).

Brânza de vaci poate fi dată prin blender și amestecată cu diverse piureuri încă de la începutul diversificării, la fel și iaurtul făcut în casă.

CONTINUARE – Diversificarea bebelușului

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *