Nutriția echilibrată a copilului începe cu diversificarea

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

De ce recomandăm o varietate și o diversitate atât de mare, în nutriția copilului, în prezent – în contrast cu trecutul?

6535_hippglas_karrotten-reis-wildlachs_v03În primele câteva luni de diversificare, copiii sunt în mod particular deschiși unor noi gusturi. Din acest motiv, este recomandat ca, la această vârstă, copiii să primească o varietate sănătoasă de alimente. Dacă copiii se obișnuiesc cu arome diferite și alimente sănătoase, la această vârstă fragedă, le pot accepta mai bine pe măsură ce cresc. În trecut, o alimentație mai restrictivă era recomandată în scopul de a preveni alergiile.

În prezent, multe studii științifice au făcut cunoscut faptul că este important ca sistemul imunitar al copilului să intre în contact cu ingrediente cum ar fi peștele, ouăle sau laptele, chiar de la vârsta diversificării.

Cu toate acestea, întotdeauna înainte de a introduce un aliment nou în alimentația copilului dumneavoastră, consultați medicul.

Cum aș putea pune acest lucru cel mai bine în practică, în nutriția copilului meu?

Masa de prânz este prima masă diversificată complet a copilului. Este minunat că există atât de multe varietăți delicioase de încercat. Odată ce copilul dumneavoastră s-a obișnuit să mănânce cu lingurița, puteți varia zilnic mesele. Într-una din zile, de exemplu, puteți să-i dați carne de vită cu morcovi; în următoarea zi îi puteți da, de exemplu, porumb cu curcan. Alegând legume și carne diferită, și din când în când și pește, creași diversitate în planul de mese al copilului dumneavoastră.

new-jar

Puteți crea varietate în planul de alimentație al copilului dumneavoastră utilizând gama variată de produse HiPP destinate diversificării. Hrana la borcan are la bază doar ingrediente atent verificate și o compoziție adecvată nutrițional nevoilor copilului la această vârstă.

Acordați atenție siguranței borcanului

Fiecare borcan este verificat privind închiderea perfectă înainte de părăsirea fabricii. Acest lucru asigură că sunt livrate doar produse perfect sigilate. Pentru a-i oferi copilului dumneavoastră hrană de calitate excelentă oricând, verificați integritatea ambalajului în magazin și imediat înaintea deschiderii pentru prima dată.

În ceea ce privește borcanele, încercați testul capacului: centrul capacului ar trebui să fie concav (curbat puțin în jos) și nu trebuie să cedeze sub presiune. Suplimentar, ar trebui să sesizați un zgomot caracteristic clar (un click) când deschideți borcanul pentru prima dată.

Și pentru a fi mereu siguri că copilul dumneavoastră primește doar cea mai bună hrană, citiți cu atenție și respectați instrucțiunile de preparare și depozitare de pe etichetă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *