Patru sau șapte zile de testare a alimentelor?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba despre diversificare, majoritatea dintre proasoeții părinți intră puțin în panică. Cei mai mulți se tem că vor proceda greșit, iar copiii vor fi privați de vitaminele și substanțele nutritive de care au nevoie pentru a se dezvolta așa cum trebuie. La starea lor de teamă se adaugă și faptul că de multe ori micuții refuză alimentele, așa că nu este de mirare că mulți părinți au descris diversificarea ca fiind mai dificilă chiar și decât perioada apariției dințișorilor sau obișnuitul cu olița.

Testarea alimentelor

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca diversificarea să înceapă la 6 luni, în cazul copiilor alăptați, puțin mai devreme în cazul celor hrăniți artificial. În cazul în care s-a început de la 6 luni, perioada de testare a fiecărui aliment nou este de patru zile. Dacă totuși a fost nevoie ca diversificarea să se facă mai înainte de 6 luni, atunci cel mai bine este să așteptați chiar și șapte zile înainte de a introduce un aliment nou în meniul micuțului dumneavoastră.

CONTINUARE – Patru sau șapte zile de testare a alimentelor?

Înapoi1 din 5
Vezi continuarea apăsând butonul "Înainte"

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *