Pericolul din sandwich-ul copilului – brânza topită

Brânza topită este fără doar și poate un aliment nesănătos, de aceea este contraindicat consumului de către copii.

Pentru că ne dorim să avem copii sănătoși va trebui să fim atenți mai ales la alimentație. Nu tot ceea ce este scos pe rafturile magazinelor este și bun pentru consum. Și spunem acest lucru pentru că majoritatea produselor de acest tip prezintă numeroase dezavantaje. Pentru a vă convinge este nevoie doar să privim către eticheta de pe spate și vom putea observa câte E-uri și câți coloranți sunt conținuți de aceasta și poate va fi îndeajuns ca să nu le-o mai oferim copiilor la micul dejun.

Pericolul din sandwichul copilului - branza topitaBrânza topită se găsește sub multe forme, fie în bucățele triunghiulare de brânză, fie în felii fragede și moi, aceasta poate fi întinsă ușor pe felia de pâine și oferită copilului la micul dejun. Cu toate că este destul de gustoasă, brânza topită este acel tip de brânză procesată, nefastă pentru sănătatea copiilor mici. Iar dacă ar fi să ne uităm pe etichetă vom observa probabil că procentajul de brânză conținut este foarte mic, restul sunt coloranți, conservanți, uleiuri vegetale, zer, zahăr.

Cunoaștem cu toții care este gustul minune al acestui aliment, o adorăm în fiecare masă de dimineață, așa cum au făcut-o cei mai mulți odată cu introducerea sa în consum. Inițial, aceasta a fost produsă în Elveția și mai apoi a cunoscut o mare popularitate în Statele Unite, acolo unde James Kraft a considerat potrivit să fie introdusă în meniul zilnic al americanilor, devenind astfel un produs extrem de solicitat, mai ales că are un termen de valabilitate mai mare decât al brânzeturilor clasice, este gustoasă și reprezintă exact ceea ce lipsește pentru ca sandwich-ul să capete cea mai bună savoare.

Și spunem „nu” introducerii sale în alimentația copilului, fie la început de diversificare, fie chiar și mai târziu, ținând cont de compușii alimentari pe care îi conține, ce pot provoca boli grave, atât copiilor, cât și adulților.

Acești emulsificatori sunt destul de numeroși, oferindu-i acestui tip de brânză topită o savoare aparte, un aspect perfect omogen, lucru care nu este întocmai cel mai sănătos lucru din lume. Atunci când vine vorba de sănătatea copiilor noștri trebuie să fim atenți la „E-uri”, să eliminăm nitriții de sodiu, glutamat monosodic, difosfați, trifosfați, guma xantan, acid carminic, caragenan, polifosfați, citratul de sodiu, ascorbat de sodiu, precum și mulți alții. În plus, sărurile de topire, acei polifosfați și citrați sunt și ei la fel de nocivi. Astfel de produse conțin sare din belșug, emulsificatori, dar și multe grăsimi nesănătoase, mai exact într-o singură feliuță stau circa 6,6 grame de grăsimi, adică aproape un sfert din porția de grăsimi necesară unui adult în întreaga zi.

Ceea ce este neplăcut și alarmant este că orice copil are nevoie de grăsimi pentru a se face mare și pentru a completa porția sa de energie. Însă, aceste grăsimi trebuie să fie cele sănătoase. Mai înainte de a-i oferi copilului astfel de lucruri procesate trebuie să gândim atent și să observăm dacă conținutul lor i-ar putea face sau nu un mare rău.

De aceea, mai înainte de a completă sandwich-ul copilului pentru micul dejun priviți atenți eticheta produsului. Pentru a fi siguri de masa sănătoasă, cea de care are nevoie copilul pentru a crește mare, este bine să îi oferiți acea felie de brânză clasică ori bulgărași de brânză cu smântână, mai sănătoase, mai sigure și mai utile pentru a se face mare.

Recomandarea editorului:

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*