Tehnici pentru a-l ajuta pe bebe să eructeze

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare mămică ştie cât de important este ca bebeluşul să elimine aerul după ce a mâncat. În caz contrar apar durerile de burtică, lăpticul eliminat,  plânsul necontrolat, irascibilitatea, agitaţia, lipsa somnului.

Mult mai insistente sunt mămicile în cazul bebeluşilor până în 4 luni, deoarece odată ce micuţii devin mai mobili, şi eructatul se realizează mai uşor şi de la sine.

Bebeluşii înghit o cantitate relativă de aer care ocupă în stomăcelul lor un loc ce ar fi trebuit să revină lăpticului. Pentru că sfincterele care închid stomacul nu sunt suficient de mature încât să rămână închise, există riscul ca aerul înghiţit să împingă o cantitate de lăptic în esofag. Astfel va fi scoasă o parte din lăpticul băut, mama nu va mai şti cât a rămas în burtică, iar cel mic va fi agitat. Pe lângă acest aspect, al pierderii controlului cantităţii de lapte ingerat, apare şi riscul ca cel mic să se înece cu laptele scos. Un alt motiv pentru care trebuie eliminat aerul înghiţit este acela că acesta va pleca mai departe şi va genera colicii. Sunt motive suficient de serioase pentru a face tot posibilul să se elimine aerul înghiţit de micuţ.

CONTINUARE – Vezi tehnici pentru a-l ajuta pe bebe să eructeze

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *