Temperaturile în portbagaj pot crește și chiar depăși 40°C. Prin urmare, trebuie să vă gândiți anticipat:
- Produsele uscate cum ar fi cerealele instant și biscuiții sau borcanele cu alimente pe bază de fructe (Fructe, Fruct&Cereale, Fruit-Duet și Băuturi) sunt destul de stabile. Aceste produse pot fi transportate în mașină fără niciun fel de probleme.
- Legumele și produsele care conțin carne (meniuri, preparate din carne), pe de altă parte, s-ar putea altera dacă sunt expuse la temperaturi mai mari de 40°C, pentru perioade mai lungi de timp. Prin urmare, recomandăm , ca pentru a păstra aceste produse în siguranță, să luați în considerare temperatura optimă pentru depozitarea lor.Dacă este posibil, păstrați-le undeva, în mașină, în spațiul pentru pasageri. Ventilația și aerul condiționat vor păstra temperaturile mai scăzute.
- Transportarea în portbagaj: pre-răciți borcanele în frigider înainte de a începe călătoria, apoi puneți-le într-un recipient frigorific (geantă, ladă).
Borcanele trebuie să fie depozitate cu grijă pentru a preveni deteriorarea. În mod ideal, ar trebui să păstrați baxul întreg, ambalat în folia din plastic. Toate produsele de care aveți nevoie în mașină ar trebui să le aveți în mașină, la îndemână.
Transportul cu avionul
Alimentele pentru copii pot fi luate în bagajul de mână, în genți rezistente la șocuri și presiune (de ex. genți cu capac tare). Borcanele ar trebui ambalate cu grijă pentru a preveni spargerea. De asemenea, puneți-le în pungi de plastic pentru a proteja conținutul bagajului.
Totuși, recomandăm să luați alimente pentru primele două zile în bagajul de mână, în cazul în care bagajul de cală ajunge va ajunge mai târziu. În acest fel, vă asigurați că veți avea toată hrana de care copilul dumneavoastră are nevoie.
Anterior plecării în călătorie, aflați de la compania aeriană și de la aeroport ce fel de hrană de sugari aveți voie să transportați cu dumneavoastră în bagajul de mână.
Depozitarea hranei pentru copii în locația de vacanță
În vacanță, borcanele ar trebui depozitate la temperaturi mai mici de 30°C. Verificați înainte de utilizarea borcanelor că ambalajul acestora este nedeteriorat. Dacă observaţi că ambalajul borcanului este deteriorat, conţinutul acestuia nu este indicat pentru consum.
În cazul borcanelor, ”testul capacului” este util: mijlocul capacului ar trebui să fie ușor concav și nu ar trebui să cedeze presiunii. Un borcan cu capacul împins în afară, nu ar trebui utilizat, pentru siguranță. Suplimentar, atunci când este deschis prima data, un zgomot caracteristic (un click) ar trebui să se audă.
Pentru recipientele din plastic ,”testul apăsării” este util: țineți recipientul cu folia în jos și apăsați marginile. Dacă apar scurgeri de produs, conținutul nu ar trebui utilizat.
În vacanță, produsele instant, cum ar fi de exemplu cerealele, ar trebui depozitate într-un loc uscat, departe de lumină directă. Dacă este foarte cald, este recomandat ca hrana uscată nedeschisă să fie păstrată în frigider, dacă este posibil.
Călătorie plăcută și bucurați-vă de vacanță!
CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.