5 modele de rame pentru ochelari în funcție de stilul și personalitatea ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ochelarii sunt unele dintre cele mai folosite accesorii cu scop dublu – medical și estetic, deoarece aceștia pot fi purtați fie atunci când ai o problemă oftalmologică, fie atunci când vrei să faci o schimbare de look temporară sau permanentă. Ramele alese pentru ochelarii tăi de vedere sau de soare pot influența major modul în care arăți, motiv pentru care alegerea lor trebuie făcută luând în calcul mai mulți factori.

Printre aceștia se numără forma și culoarea pe care le au, materialul din care sunt realizate, dar și modul în care se integrează cu stilul și personalitatea ta. Astfel, de la ochelarii clasici cu rame pe cadru întreg sau parțiale, poți încerca variante fără cadru sau cu diverse aplicații menite să scoată în evidență perechea pe care o porți. Iată care sunt unele dintre cele mai populare modele pentru ochelari pe care le poți încerca în funcție de particularitățile tale:

Rame rectangulare

Curbele care formează unghiuri accentuate sunt unele dintre modelele recomandate personalităților puternice. Acestea denotă masculinitate, motiv pentru care o pereche de ochelari de vedere pentru bărbați de la Armani sunt potriviți cu un stil sobru, elegant. Aceștia sunt indicați persoanelor care lucrează în medii oficiale ori care presupun purtarea unor ținute smart-casual sau chiar office. Purtarea lor nu este exclusă nici în cazul femeilor, ei fiind potriviți pentru o formă rotundă a feței.

Rame aviator

Fiind cunoscute și sub denumirea de „ochelari de pilot”, aceștia sunt atemporali, devenind celebri încă din anii `90. Deși timpul a trecut și moda a evoluat, ochelarii aviator au fost integrați de-a lungul timpului în diverse stiluri. În prezent sunt în tendințe atunci când vine vorba despre ținute casual sau chiar streetwear. În ceea ce privește personalitatea și alți factori care pot influența aspectul tău final, ramele pilot sunt recomandate firilor îndrăznețe, așezându-se de minune pe orice formă a feței.

Rame cat-eye

Rotunjite la bază și ascuțite spre colțurile superioare, ramele cat-eye te trimit cu gândul la zeița Cleopatra și la eleganța deosebită a acesteia. Deoarece au o alură feminină, acestea sunt potrivite pentru reprezentantele genului frumos care doresc să aducă un iz jucăuș în aspectul lor. Le poți purta atât cu ținute de seară, cât și în outfit-uri de cocktail sau chiar sport. Experții în fashion recomandă să fie purtate în special de persoanele cu fața rotundă sau ovală, pentru a crea un efect armonios.

Rame groase

Firile excentrice, care nu se tem să exprimenteze atunci când vine vorba despre aspectul lor pot încerca cu încredere ramele groase pentru ochelari. Acestea sunt potrivite atât pentru perechile menite să corecteze vederea, cât și pentru cele care te protejează de soare. Dacă îți dorești să iasă și mai mult în evidență, poți opta pentru culori aprinse precum roșu, verde sau albastru.

În funcție de preferințele tale vei găsi disponibile pe piață o mulțime de variante de rame pentru ochelari. Alege în conformitate cu stilul și personalitatea ta modele care te avantajează și care pun în valoare atuurile pe care le ai. Nu neglija nici ceilalți factori care îți pot influența aspectul, precum forma feței sau culoarea pentru care vei opta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *