De unde poți să cumperi lentile de contact

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lentilele de contact se fixează direct pe globul ocular. Acest aspect permite purtarea lor fără grija acumulării de umezeală pe ele, așa cum se întâmplă în cazul ochelarilor din cauza ceții, condensului și altor fenomene. Lentilele de contact se poartă și din rațiuni estetice, pentru schimbarea culorii ochilor.

Lentilele de contact au și o funcționalitate ridicată, pentru că riscul de cădere sau rupere este mai mic. De aceea, multe persoane care practică activități sportive le preferă ochelarilor. Dacă ești interesată de achiziționarea unor lentile de contact, probabil te întrebi unde ar trebui să le cauți. Află răspunsul din articolul nostru.

Ce trebuie să faci pentru a purta lentile de contact

Înainte de toate, trebuie să facem distincția între lentilele de contact cu rol estetic, pe care le-ai văzut probabil la diferite personalități și cele care au rolul de a corecta și sprijini vederea. Indiferent că vrei să-ți cumperi lentile de contact anuale sau de alt tip pentru o problemă de vedere, trebuie să mergi la un optometrist. De exemplu, vederea în ceață sau dificultatea de a citi pot indica necesitatea purtării de ochelari sau lentile.

Nu ignora schimbările capacității de vedere. Este normal ca vederea să se schimbe cu timpul, iar dacă nu porți dispozitive oculare, vei avea dureri de cap și vei fi ineficientă la muncă. Mergi la un optometrist pentru a-ți evalua capacitatea oculară. Acesta îți va oferi după consult o prescripție pentru lentile. Examenul este foarte util, pentru că poate releva și alte probleme oculare. În plus, vei alege lentilele potrivite pentru tine.

În ce constă examenul ocular

Examenul ocular constă într-o discuție cu optometristul și evaluarea vederii și ochilor cu ajutorul unor tabele și aparate. Se recomandă un examen ocular anual, pentru că sănătatea ochilor poate evolua pozitiv sau se poate degrada.

De unde poți cumpăra lentile de contact

În magazinele fizice

Magazinele specializate în dispozitive oculare au o ofertă variată de lentile de contact. În plus, au personal pregătit, care cunoaște caracteristicile fiecărui produs. Astfel, îți este ușor să găsești lentilele potrivite pentru tine. Unele magazine asigură și consult optometric, deci tot procesul, de la consult la achiziție, este rapid și fluid.

În magazinele online

Magazinele online au o ofertă bogată de lentile de contact, pe care le poți comanda cu un click. Este bine să discuți cu un optometrist înainte de a face o comandă. Alege întotdeauna magazine specializate în produse protetice pentru ochi. Acestea au în stoc lentile de calitate, verificate din punct de vedere al provenienței. În plus, detaliile fiecărui produs sunt mereu relevante. Nu cumpăra lentile foarte ieftine, în special de pe site-uri puțin cunoscute. Când în joc este sănătatea ochilor tăi, trebuie să alegi ce este mai bun.

Probleme oculare pentru care se recomandă lentile de contact

Purtarea de lentile de contact se recomandă în cazul unor probleme de vedere cu incidență ridicată, ca:

  • Astigmatism – o imperfecțiune a curburii ochiului, care cauzează vedere încețoșată;
  • presbiopie – dificultatea de adaptare a cristalinului, cauzată de înaintarea în vârstă;
  • miopie – un viciu de refracție comun la persoanele tinere, care determină vedere neclară la distanță;
  • hipermetropie – o problemă oculară caracterizată prin alungirea axului antero-posterior al globului ocular, care determină dificultăți în vederea lucrurilor aflate la o distanță mai mică de 30 cm.

Lentilele de contact și durata de utilizare

Lentilele de contact pot fi realizate pentru purtare de scurtă durată sau pentru perioade lungi. Cu cât perioada de utilizare este mai lungă, cu atât trebuie să acorzi mai multă atenție curățării și îngrijirii lor. Din punct de vedere al intervalului de utilizare, lentilele de contact pot fi:

  • De unică folosință;
  • săptămânale;
  • lunare;
  • bilunare;
  • anuale.

Alegerea lentilelor de contact trebuie făcută după o vizită la optometrist. Cumpără-le din magazine online sau fizice specializate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *