Ce sucuri de fructe poţi să îi oferi copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Aproximativ toate schemele de alimentaţie de până acum ale copiilor cuprind suc de fructe proaspăt preparat. Mamele ai căror copii sunt mai mărişori, îşi aduc aminte cum medicul pediatru recomanda în jurul vârstei de 4, 5 luni suculeţul de măr şi morcov. Şi aşa l-au şi administrat, fiind pe placul micuţilor şi reprezentând o sursă importantă de nutrienţi.

Se pare însă, că noi studii demonstrează că aceste sucuri naturale, proaspăt preparate, nu sunt chiar atât de benefice pentru copiii noştri.

Academia Americană de Pediatrie

Noul ghid al Academiei Americane de Pediatrie a stabilit noi limite în ceea ce priveşte consumul sucului de fructe de către copii.

Nutriţioniştii avertizează că sucurile din fructe sunt bogate în zahăr, chiar dacă este un zahăr natural. Acesta aduce un aport major de calorii, fiind mult prea mult pentru micuţi. Aceste calorii conduc fie la creşterea în greutate, fie la scăderea în greutate, sucul generând saţietate, copilul refuzând astfel mâncarea. Chiar dacă are un conţinut mare de zahăr, sucul de fructe nu oferă aceleaşi beneficii nutritive ca şi fructul întreg, sucul fiind sărac în fibre, spre deosebire de fruct.

Pe de altă parte, sucul natural poate genera dureri de burtică, balonări, reflux, colici, scaune moi. Tot un consum necontrolat de suc de fructe poate conduce la apariţia cariilor.

CONTINUARE – Vezi ce sucuri de fructe poţi să îi oferi copilului

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *