Fulgi de cereale ecologice HiPP

După un somn odihnitor, micul explorator este pregătit pentru o nouă zi plină de distracție. În timpul nopții, a fost ocupat să prelucreze tot ce a învățat cu o zi înainte, deci nu e de mirare că s-a trezit tare înfometat. Acum este timpul potrivit să îi oferi un mic dejun consistent, care să îi țină de saț până la prânz. Poate nu știai, dar când micuțului îi este foarte foame, va fi mai dispus să încerce ceva nou – poate un fruct diferit, o altă textură sau cereale pe care nu le-a încercat până acum. Totuși, asigură-te întotdeaună că îi oferi cele mai sănătoase alimente, potrivite pentru vârsta sa. Poți încerca, de exemplu, cerealele ecologice HiPP, care sunt ideale pentru copilașii care au împlinit deja zece luni. Cerealele HiPP sunt dedicate bebelușilor pentru că nu conțin zahăr, sare sau arome artificiale.

Marea diferență între cerealele pentru copii și cerealele pentru întreaga familie constă în adosul de zahăr și sare. Cerealele convenționale sunt destinate copiilor mai mari și adulților. Adesea, aceste cereale conțin adaos de zahăr și sare, ceea ce nu e periculos pentru organismele noastre complet dezvoltate, dar pentru un bebeluș da. Prea multă sare poate afecta rinichii în curs de dezvoltare, iar zahărul are tendința să încurajeze apetitul pentru dulce pe viitor. Mai mult decât atât, nu este recomandat să hrăniți copilașul cu cereale destinate întregii familii, deoarece acestea nu conțin întotdeauna balanța specială de nutrienți de care micuțul are nevoie. Prin urmare, este mai bine să alegeți ceva special pentru ei.

Dar totuși, ce conțin cerealele pentru copii? În general, conțin făină de grâu integral sau făină de ovăz, de secară, de orz, de orez, plus cantități mici de vitamine și minerale pentru a crește conținutul de nutrienți. Cerealele sunt alcătuite, în mare parte, din amidon, dar și din grăsime naturală, proteine, zahăr natural și fibre. Cerealele se servesc cu lapte de vacă, lapte matern sau formulă de lapte, ceea ce înseamnă că adăugați încă puțină grăsime, proteină și lactoză. Cerealele pentru copii nu conțin zahăr, cu excepția cantității mici de zahăr care se găsește în mod natural în grâu și ovăz. De-a lungul secolelor, în toate culturile, boabele de cereale prelucrate – fie sub formă de pudre, fie înmuiate sau măcinate -, au reprezentat primele alimente pentru copii și, iată că în continuare, cerealele sunt recomandate pentru un mic dejun plin de energie.

Despre cerealele ecologice HiPP vă putem spune că vin în două variante, și anume 7 Cereale și Fulgi de Cereale Ecologice-Fructe. Fulgii de cereale ecologice HiPP – 7 Cereale conțin 95% fulgi de cereale integrale ecologice, sunt bogate în vitamina B1, nu conțin adaos de zaharuri, gluten și nici arome artificiale, în timp ce Fulgii de Cereale Ecologice-Fructe conțin 82% fulgi de cereale integrale și fulgi de măr, de banane și prune, care ajută la prevenirea constipației. În plus, ambele tipuri de cereale se prezintă sub forma unor bucăți mici, ușor de mestecat. Fulgii de Cereale Ecologice Hipp dețin certificat organic care atestă că ingredientele provin din producție ecologică.

Este ideal să îi oferi copilașului cereale integrale, deoarece acestea conțin toate semințele de cereale, inclusiv tărâțe și germeni, ceea ce înseamnă că sunt și mai bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale, în timp ce cerealele rafinate conțin foarte mult amidon. Pe lângă faptul că sunt mai nutritive, cerealele integrale îl învață de mic pe copil cu gusturi și cu texturi mai complexe în defavoarea produselor foarte procesate.

 

Cu un Like vezi tot ce publicăm:

Ai ceva de adăugat?...

*