Controlul consumului de zahăr la copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Zahărul este  un tip de carbohidraţi care sunt  transformaţi de către  organism în glucoza necesară funcţionării echilibrate a organismului, fiind  un bun combustibil pentru activitatea cerebrală. Însă consumul de zahăr trebuie foarte bine controlat, astfel încât  să nu depăşească  limita care îl delimitează până a deveni nociv.

Zahărul în alimentaţia copiilor

Zahărul are capacitatea  de a furniza organismului energie. Este important pentru capacitatea de a face efort, pentru stimularea poftei de mâncare, însă în exces, aceste beneficii se transformă în daune la nivelul organismului.

În ceea ce priveşte alimentaţia bebeluşilor, introducerea suplimentară a zahărului nu este recomandată. Pentru a se stabili  un echilibru şi pentru a şti cât zahăr consumă un copil, trebuie ştiut faptul că zahărul se găseşte în foarte multe alimente.

Sunt teorii care susţin faptul că nu ar trebui să li se adauge zahăr în alimentaţie, copiilor pâna la vârsta de 4 ani, ci ar trebui să li  se asigure  numai din produsele naturale.  Maximul de zahăr recomandat pentru un copil cu vârsta între 4 şi 8 ani, este de 12 grame pe zi, respectiv 3 linguriţe. Respectându-se aceste repere, organismul se va bucura doar de beneficiile zahărului. Excesul va atrage după sine probleme pe termen lung.

CONTINUARE – Controlul consumului de zahăr la copii

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *