Ce îi dai copilului la prânz în funcţie de vârstă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Masa de prânz este cea mai consistentă masă a zilei, iar în cazul copiilor, imediat ce s-au parcurs toate etapele diversificării, se va avea mare grijă ce alimente include. Începând cu luna a şasea, se poate demara diversificarea, introducând pe rând câte o legumă, cărnică, ou, lactate şi fructe. Pentru fiecare nou aliment introdus,  mama va acorda o foarte mare atenţie micuţului. Reacţiile acestuia vor ajuta mama să constate dacă manifestă intoleranţă sau alergie faţă de vreun aliment.

Dacă micuţul acceptă toate alimentele, atunci masa de prânz a acestuia va fi pregătită cât mai consistent, în funcţie de vârstă. În cazul intoleranţelor se va evita introducerea respectivelor alimente pentru un timp, urmând a se reintroduce treptat şi cu mare grijă. În cazul alergiilor demonstrate medical, nu i se vor administra sub nicio formă alimentele care provoacă reacţie alergică, decât după refacerea testelor specifice. Dacă rezultatele testelor indică o scădere a nivelului alergic, se poate încerca introducerea alimentului, dar cu mare grijă şi sub supraveghere medicală.

CONTINUARE – Vezi ce îi dai copilului la prânz în funcţie de vârstă

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *