Preparăm sau cumpărăm mâncarea copilului?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba despre siguranţa copilului, despre buna lui dezvoltare şi creştere, fiecare mamă doreşte să găsescă varianta cea mai bună.

În ceea ce priveşte alimentaţia, ne lansăm într-un ocean de întrebări, necunoscute, temeri şi păreri. Problema actuală în ceea ce priveşte alimentaţia atinge toate palierele de vârstă şi structurile, cu atât mai mult pe cea a copiilor.

Atunci când decide ce fel de mâncare îi va da copilului, mama ia în calcul mai multe aspecte. În cazul mâncării preparate în casă va conta foarte mult dacă mama vrea şi ştie să gătescă, dacă este adepta produselor proaspete şi dacă are timp pentru gătit. „Borcănelele” cumpărate generează şi ele întrebări şi nelinişti. Oare sunt ceea ce se spune, au sau nu conservanţi, chiar există aceste ferme bio care furnizează materia primă, vor fi bani pentru achiziţionarea lor?!

Oricare dintre variante va fi aleasă, micuţul va fi în siguranţă şi va creşte sănătos, cu condiţia ca pentru fiecare tip de alimentaţia mama să respecte anumite reguli.

Mâncarea preparată în casă

Pare a fi cea mai des adoptată metodă de hrănire a celor mici. Pentru ca mâncărurile preparate să asigure necesarul zilnic al copilului şi pentru ca micuţul să fie în siguranţă, atunci se vor urma câteva reguli.

Se va respecta fiecare etapă de creştere şi nu se vor introduce alimente nepotrivite.

Locul unde se va prepara va fi curăţat şi igienizat frecvent. Cine va găti va avea grijă de toate normele de igienă. Toate ingredientele vor fi proaspete, procurate şi transportate corespunzător, carnea nu va fi cumpărată niciodată congelată, legumele şi fructele vor fi de provenienţă autohtonă, evitându-se astfel intoxicarea cu substanţele de transport  folosite pe cele importate.

În primele luni de la începerea diversificării mâncarea va fi preparată zilnic, maxim la două zile. În cazul păstrării pentru a doua zi va fi depozitată în frigider, în recipiente speciale, pe un raft special, fără a intra în contact cu alte produse din frigider.

Prepararea termică se va produce prin fierbere sau coacere, nu prăjire.

Înainte de a i se da copilului, mâncarea va fi gustată.

CONTINUARE – Preparăm sau cumpărăm mâncarea copilului?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *