Rețete cu ou pentru bebeluși

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

După vârsta de 4-6 luni, diversificarea alimentației este un pas foarte important în dezvoltarea oricărui bebeluș. În jurul acestei vârste, în alimentația bebelușului trebuie introduse diverse alimente care îl vor ajuta să se dezvolte, însă trebuie să aveți foarte mare grijă în alegerea și prepararea lor.

SAMSUNG CSC

Oul, aliment benefic, dar și problematic

Un aliment ce trebuie introdus în alimentația bebelușilor este oul, acesta fiind foarte hrănitor și benefic, însă destul de problematic. Oul este un aliment care a stârnit de-a lungul timpului numeroase controverse în ceea ce privește introducerea lui în alimentația copiilor, mai ales pentru că acesta este catalogat drept alergen.

Când trebuie introdus oul în alimentația bebelușului

Pediatrii recomandă introducerea gălbenușului de ou în alimentația bebelușilor în jurul vârstei de 8 luni, iar albușul nu trebuie introdus mai devreme de 12 luni. În cazul în care în familia ta există persoane alergice la ouă, cel mai bine ar fi să introduci acest aliment în hrana bebelușului tău abia după ce acesta împlinește vârsta de un an.

Rețete cu ou pentru bebeluși

Cu toate precauțiile pe care trebuie să le iei în introducerea oului în alimentația bebelușului, acesta este un aliment cu multe beneficii pentru copilul tău. Iată câteva rețete simple pe bază de ou.

  1. Galbenuș de ouă fierte tari

Fierbe un ou timp de câteva minute, extrage gălbenușul și pasează-l, apoi amesteca-l cu lapte, iaurt, piure de mere sau orice alt aliment pe care il consideri adecvat micuțului tău.

  1. Omleta din gălbenuș de ou

Sparge 2 ouă și separă gălbenușul de albuș.Bate gălbenușul într-un bol și apoi amestecă-l cu lapte, iaurt, piure de legume, sau legume pre-fierte. După ce amestecul devine omogen, varsă-l în tigaie.

  1. Legume cu ou și orez

Ingrediente: 1/2 ouă fierte tari, 1 ceașcă de orez brun fiert, 1/4 de ceașcă de piure de legume sau cubulețe de legume pre-fierte.

Mod de preparare 1. Toate ingredientele se amestecă, iar apoi pot fi pasate.

Mod de preparare 2. Pune puțin ulei de măsline într-o tigaie bine încinsă. Separă albușul de gălbenuș, bate-l și amestecă-l cu formulă, lapte matern sau lapte integral, dupa care pune-l în tigaie. Adaugă apoi legumele pre-fierte tăiate mărunt și orezul.

Deși oul este un aliment problematic, acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să îl introduci în alimentația micuțului tău. Trebuie doar să ai grijă și să introduci acest aliment în dieta bebelușului la momentul potrivit. Există numeroase rețete gustoase cu gălbenuș de ou, pe care bebelușul tău cu siguranță le va adora.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *