Vitamina D pentru oase puternice

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Copiii mici descoperă lumea și sunt din ce în ce mai activi. Vitamina D este în mod special importanta pentru dezvoltarea sănătoasă în etapa de creștere. Împreună cu calciul, vitamina D joaca un rol important în metabolismul osos și sprijină formarea oaselor sănătoase.

Totuși, carențele de vitamina D sunt destul de frecvent întâlnite în cazul copiilor sănătoși din Europa1. Aproximativ 90% din vitamina D de care noi avem nevoie este formată, datorită efectului razelor UVB, la nivelul pielii. Doar o cantitate mică este ingerată prin alimente (de ex. pește de mare gras, ouă și produse lactate). În multe țări (în funcție de localizarea geografica, incluzând latitudinea și altitudinea, și condițiile atmosferice), sinteza endogenă de vitamina D la nivelul pielii poate fi garantată doar pe perioada lunilor de vară.

Din octombrie și până în martie, soarele nu este suficient cer. În timpul acestei perioade, supraviețuim doar cu depozitele de vitamina D din țesutul gras. Chiar și pe perioada verii, statul la soare nu este neapărat suficient, deoarece folosim creme de protecție solara pe pielea copiilor. În timp ce aceasta este conduita corectă și este important să folosim aceste creme, acest lucru previne formarea vitaminei D. Pigmentarea pielii închise la culoare reduce acest lucru și mai mult.

Experții sunt îngrijorați de faptul ca în cazul multor fetițe și băieței, mai ales pe perioada lunilor de iarnă, nivelul de vitamina D scade; în multe cazuri, la un nivel insuficient și chiar deficient.

Din acest motiv, sugarii primesc suplimente de vitamina D, pe lângă lapte, deoarece deficiența de vitamina D, în perioada de sugar și de copil mic, poate duce la risc de rahitism. Este important ca părinții să țină cont de recomandarea primită de la medic în acest sens.

Totuși, copiii continuă să crească și să dezvolte masă osoasă. Astfel, vitamina D rămâne esențială pe întreaga etapa de creștere.

adv_hipp_combiotic_2

HiPP Lapte de creștere: O nouă generație de formule de lapte

Pentru o creștere sănătoasă copiii au nevoie de nutrienți valoroși.

Pentru că laptele este o parte importantă din alimentația unui copil mic, HiPP Lapte de creștere conține toate componentele importante necesare pentru creștere

HiPP 2+ Combiotic® Lapte de creștere, de la 2 ani, conține nutrienţii necesari creşterii, în cantităţile adecvate vârstei:

  • Culturi naturale ale acidului lactic;
  • Fier, important pentru formarea sângelui şi dezvoltarea mentală;
  • Vitamina C, importantă pentru sistemul imunitar, sprijină absorbţia fierului;
  • Iod, important pentru functia tiroidiana
  • Vitamina D, importantă pentru sănătatea oaselor şi a dinţilor; ajută la „fixarea” calciului în oase.
1 Braegger C. JPGN 2013; 56(6):692-701.
* galacto-oligozaharide – obținute din lactoză
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *