Amenajarea unui bar acasă: 6 secrete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În ultimii ani am petrecut tot mai mult timp acasă, din cauza pandemiei. Chiar și activitățile sociale s-au mutat la domiciliu. Ieșirile cu prietenii s-au transformat în petreceri acasă. Însă mulți oameni au început să descopere avantajele petrecerilor în spațiul propriei locuințe. Costurile reduse și confortul nu sunt de neglijat, mai ales în vremuri de inflație și instabilitate a situației sanitare. În consecință, interesul pentru barurile amenajate la domiciliu a crescut. Organizarea unui astfel de spațiu necesită creativitate și viziune. De asemenea, ai nevoie de anumite cunoștințe, pe care le acumulezi fie prin încercări proprii, fie citind lista noastră cu 6 secrete.

1.  Achiziționează pahare pentru diverse băuturi

Un bar trebuie să aibă diferite seturi de pahare, pentru toate băuturile disponibile. Poți folosi pahare pentru cocktailuri la servirea coniacului, dar impresia lăsată nu e prea plăcută. Cumpără pahare speciale pentru shoturi, whiskey, cognac și lichioruri. Nu uita de cupele pentru vin și spumant. Băuturile nealcoolice necesită alt tip de pahare, așadar nu uita să aloci resurse și spațiu și pentru acestea.

2.  Transformă spațiile goale în zone funcționale

Peretele gol, micul dulap în care nu ai pus nimic sau colțul în care nu ești sigură ce să pui pot fi incluse în barul tău. Montarea de rafturi, suporturi pentru pahare sau unelte ori a unor elemente de decor pot transforma zonele goale în spații funcționale și estetice ale barului.

3.  Etalează-ți colecția de băuturi

Oamenii țin deseori băuturile în dulapuri întunecoase, ascunse de privirile celorlalți. Dacă îți amenajezi un bar acasă, îți recomandăm să incluzi colecția de băuturi în acesta. Dulapurile de sticlă sau rafturile suprapuse de lemn în care ordonezi sticlele dau un aspect grozav barului și contribuie la formarea atmosferei. Există și spații de depozitare cu design creativ, dar ai grijă să le incluzi în stilul ales.

4.  Folosește iluminatul în avantajul tău

Pentru a obține un bar frumos trebuie să investești timp și atenție în detalii. Poate că ai cumpărat mobilier de calitate și ai investit în pahare și aparate, dar ai nevoie și de iluminat corespunzător. Lămpile care luminează rafturi, spoturile în culori diferite, ghirlandele luminoase sau luminile fixate sub tăblii pot crea efecte plăcute. Corpurile de iluminat care își schimbă culoarea sunt, de asemenea, indicate pentru îmbunătățirea atmosferei.

5.  Cumpără toate uneltele necesare

Dacă vrei să-ți creezi propriul bar trebuie să-l dotezi cu toate uneltele necesare. Poți aplica metoda clasică a imitării unui bar profesional sau îți poți alege ce unelte vrei tu. Ia în calcul băuturile pe care le consumi sau le prepari și cumpără lucrurile de care ai nevoie. Dacă faci cocktail-uri, cu siguranță îți trebuie un shaker, linguri pentru și cupe pentru amestec, zdrobitor de gheață, desfăcătoare pentru anumite tipuri de sticle și alte unelte. Dacă dotezi barul și cu un congelator, merită să cumperi și tăvi cu diferite forme pentru făcut gheață.

6.  Decorează corect

Un bar trebuie să inspire o anumită atmosferă, iar decorul are cea mai mare influență în acest sens. Alege un stil și respectă-l în toate detaliile. Nu aduce împreună elemente din stiluri diferite și nu aglomera barul, pentru că impresia generală va fi de prost gust. Poți alege un stil modern, western, tech sau vintage. Poți da barului forma unei pivnițe, dacă vinul este principala băutură pe care o consumi. Este important să alegi o paletă cromatică corespunzătoare și echilibrată. Îți recomandăm să folosești 1-2 culori de bază dominante și una de accent, pe care să o utilizezi doar pentru anumite elemente. De exemplu, spătarele scaunelor de la bar pot avea culoarea de accent. Amenajarea unui bar acasă poate fi soluția pentru transformarea locuinței într-un spațiu perfect pentru petrecerea timpului liber. Ține cont de secretele noastre și savurează băutura favorită.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *