Top 3 jucării Montessori potrivite pentru copii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Filosofia Montessori este considerată de mulți părinți și educatori mai mult decât un stil de educație și mai degrabă un stil de viață. Creată de dr. Maria Montessori, această metodă pune accent pe educarea copilului pentru a deveni independent prin forțe proprii. Partea cea mai importantă se referă la crearea unui mediu interesant, în care copiii să se dezvolte, plin cu jucării și obiecte naturale, simple, care stimulează curiozitatea nativă a celor mici și le susține dorința de a învăța.

Proaspeții părinți sunt tentați să cumpere o mulțime de jucării colorate, cu multe butoane și accesorii, din dorința de a-i oferi copilului un mediu atractiv care să îl stimuleze. Adevărul este că, în momentul achiziției oricărui obiect care este destinat unui copil mic, ar trebui să primeze calitatea și funcționalitatea.

Uneori, alegerea acelor detalii care fac diferența poate fi copleșitoare. Dacă și tu te regăsești în această situație, să știi că nu ești singur. Există atât de multe jucării dintre care să alegi, cum poți să știi care sunt cele mai bune pentru copilul tău? Care dintre ele vor ajuta copilul să se dezvolte armonios? Recomandarea noastră este să alegi dintre jucăriile Montessori, care se bazează pe conceptul „mai puțin înseamnă mai mult”. Sunt produse proiectate de echipe multidisciplinare de specialiști în dezvoltarea copilului și multe dintre ele sunt realizate din materiale naturale.

Află în continuare care sunt cele mai potrivite jucării Montessori pentru copilul tău, având în vedere oportunitățile de învățare pe care le oferă, dar și beneficiile privind dezvoltarea abilităților motrice și cognitive. Cu ajutorul acestor jucării, copilul tău va putea să exploreze și să cucerească lumea din jurul lui.

1.  Calendar magnetic vremea – limba română

Cunoașterea anotimpurilor este una dintre achizițiile importante pe care copiii trebuie să le facă în perioada preșcolară. Dintre varietatea de jucării Montessori, acest joc magnetic pune la dispoziție o mulțime de informații distractive, pentru ca orice copil să descopere ce înseamnă fenomenele meteo. Și copilul tău va fi încântat să se joace de-a meteorologul, cu ajutorul imaginilor și pieselor cu zile și luni disponibile în acest set. Nu doar anotimpurile, dar și detaliile legate de lunile anului, data și ora, nu vor mai reprezenta un mister pentru cel mic. Calendarul magnetic este realizat în limba română, iar materialele sunt rezistente și non-toxice.

2.  Joc de sortare – 4 forme geometrice

Primul pas spre calculul matematic constă în stocarea acestor piese de lemn și potrivirea formelor în patru grupuri distincte. Jocul de sortare este ideal pentru ca cei mici să învețe să numere și să recunoască formele geometrice, dar și culorile aferente. Potrivirea formelor reprezintă un exercițiu de bază pentru dezvoltarea unor abilități importante, cum sunt creativitatea, rezolvarea problemelor, coordonarea și echilibrul. Datorită materialelor de înaltă calitate, non toxice, non-alergice și în conformitate cu standardele europene de siguranță, jocul de sortare este recomandat pentru copiii de orice vârstă.

3.  Plastilina non-toxică – 10 culori

Modelarea plastilinei în cele mai creative forme reprezintă un stimul important pentru imaginația copilului tău. Plastilina din acest set nu se usucă la aer, iar consistența este una cremoasă, fiind ușor de manipulat. Puteți realiza împreună tot felul de animăluțe, flori, forme geometrice sau chiar feluri gustoase de mâncare (de jucărie), având la dispoziție 10 batoane de plastilină în culori diferite. Țara de origine este Germania, iar calitatea superioară garantează un produs non toxic, ce nu conține ingrediente alergenice precum gluten, lactoză sau proteine.

Alege întotdeauna jucării care vor „crește” odată cu copilul tău și care sunt potrivite pentru stadiul de dezvoltare în care se află în momentul actual! În acest fel, cel mic se poate concentra mai bine pe sarcina pe care o îndeplinește, dezvoltând în mod individual câte o abilitate importantă. Efectul este construirea unei fundații solide, care va sta la baza învățării de pe tot parcursul vieții.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *