Dulciuri pentru copii cu intoleranţa sau alergia la ouă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Plăcinta cu dovleac

Pentru plăcinţica cu dovleac se va pregăti un aluta din 200 grame de unt, 200 militri de iaurt, 100 grame de zahăr, 500 grame de făină şi praf de copt. Untul, iaurtul şi zahărul, vor fi amestecate cu făina şi praful de copt. Se va frământa puţin şi se va păstra 30 de minute la rece. Dovleacul va fi decojit, curăţat de seminţe şi ras pe răzătoarea mare. Se va încinge unt într-o cratiţă, unde se va pune dovleacul ras şi zahăr sau miere. Se va fierbe pe foc mic, până când totul va deveni o pastă delicioasă.

Se va monta plăcinta. Se va pune o foaie  întinsă din aluat în tava unsă cu unt, se va  întinde dovleacul şi se va  acoperi cu cealaltă foaie. Se coace 60 de minute la foc mic. Plăcinta poate fi înnobilată cu miez de nucă, asta dacă micuţul nu are alergie şi la nucă.

 

 

 CONTINUARE – Dulciuri pentru copii cu intoleranţa sau alergia la ouă

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *