Găteşte-i copilului tău sănătos. 5 reţete rapide pe care sigur o să le pregăteşti

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă până la începerea diversificării  mămicile aveau grijă ca tot ce intră în contact cu micuţul să fie de calitate, începând cu hăinuţele de bumbac, scutecele de calitate, jucării non-toxice şi până la cosmetice, de acum atenţia se va îndrepta şi spre alimentaţie. Pe lângă faptul că fiecare mamă doreşte să inducă obiceiuri alimentare corecte, va încerca permanent să asigure micuţului o alimentaţie sănătoasă, folosind doar ingrediente de calitate şi sănătoase.

Va exclude ingredientele cu potenţial alergen şi va folosi pentru prepararea reţetelor produse proaspete, sigure, având ca sursă de provenienţă medii cât mai protejate de pesticide, hormoni şi alte tipuri de substanţe, greu tolerate de micuţi şi dăunătoare sănătaţii acestuia.

Astfel, cu mare grijă şi multă dragoste, mama va jongla cu ingredientele şi se va juca în bucătărie, pregătind reţete delicioase pentru puii ei.

Paste simple sau cu sos

Pastele sunt preferate de micuţi, mai cu seamă că sunt extrem de amuzante prin formele extrem de variate. Se va distra copios dacă în castronelul lui vor fi câteva animăluţe, steluţe sau litere paste, stropite cu puţin ulei de măsline şi înnobilate cu arome precum busuiocul sau cimbrul. Este o reţetă indicată micuţilor peste un anişor. Se vor fierbe pastele în apă cu un praf de sare, se vor limpezi bine cu apă rece  într-o strecurătoare, după care se vor stropi cu ulei de măsline şi câteva mirodenii. La fel de bine se poate prepara un sos simplu dintr-o roşie decojită. Roşia tocată mărunt se va pune într-o crăticioară, se vor adăuga câţiva stropi de ulei şi puţin busuioc. Se va fierbe până capătă consistenţa unui sos ce urmează a fi pus peste pastele fierte.

CONTINUARE – Găteşte-i copilului tău sănătos. 5 reţete rapide pe care sigur o să le pregăteşti

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *