Retete diversificare 24-36 luni

Rețete diversificare 24-36 luni

După vârsta de 2 ani, copilul are deja incluse elemente din toate grupele alimentare și poate mânca din meniul familiei, cu precizarea că, este recomandat ca sarea și zahărul să fie folosite în cantități extrem de mici și în situații cât mai rare, dacă nu se poate să lipsească în […] mai mult »

Retete diversificare 18-24 luni

Rețete diversificare 18-24 luni

În această etapă a diversificării (18-24 luni), pediatrii și nutriționiștii recomandă preparate culinare cât mai slabe în grăsimi și cât mai bogate în nutrienți, vitamine, minerale și acizi grași. Astfel, este recomandat să folosiți în meniurile copiilor cât mai multe legume, fructe, ierburi proaspete, lactate și să încercați, pe cât […] mai mult »

Retete diversificare 12-18 luni

Rețete diversificare 12-18 luni

În această etapă a diversificării (12-18 luni) pot fi introduse în alimentația copilului alimente noi care până la vârsta de un an nu erau recomandate datorită potențialului alergenic mare pe care îl au. Astef, în această perioadă, puteți introduce în alimentație nucile, alunele, migdalele și fisticul care sunt foarte sănătoase […] mai mult »

Retete diversificare 9-12 luni

Rețete diversificare 9-12 luni

În această etapă (9-12 luni) puteți să încercați să faceți trecerea către mâncarea solidă cu o consistență mai legată și cu o textură granulată care poate să conțină, pe alocuri, și bucăți mici de alimente pentru ca bebelușul să poată învăța să mestece. Acum puteți încerca să preparați paste bolognese […] mai mult »

Retete diversificare 6-9 luni

Rețete diversificare 6-9 luni

După ce ați trecut de prima etapă a diversificării (cea în care bebelușul se obișnuiește cu gustul și consistența noilor alimente), puteți introduce în alimentația copilului, pe lângă legume și fructe, și carne (de animal matur și, de preferat, de țară), galbenuș de ou, brânzică de casă (sau calcică), iaurt […] mai mult »