Dulciuri pentru pofticioşi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fiecare mamă doreşte să-şi hrănească micuţul cât mai sănătos, pentru a-i asigura resurse sigure pentru o dezvoltare normală şi pentru a elimina pe cât posibil riscul aparăţiei problemelor de sănătate generate de o alimentaţie haotică, dezechilibrată şi nesănătoasă.

Dulciurile nepotrivite micuţilor

Dulcele este cel mai greu de administrat, atunci când este vorba de copii mici. Odată ce au simţit gustul unei bomboane sau al unei prăjiturici, cu greu vor mai înţelege că nu sunt chiar etât de bune şi că ar trebui consumate cu măsură.

Pentru cei mici, în special pentru copiii sub un an, restricţiile putând merge chiar până la trei ani,  ar trebui acordată o atenţie cu totul deosebită calităţii alimentelor dulci pe care le consumă.

Nu li se vor da dulciuri care conţin mulţi coloranţi, potenţiatori de gust, concentrate artificiale de fructe şi  ciocolată.

De asemenea, până într-un an, chiar şi mai târziu, trebuie ţinut cont de faptul că nucile, alunele, migdalele şi  fisticul au un mare potenţial alergenic, deci ar trebui eviate, sau administrate cu mare grijă. Acestea sunt prezente în foarte multe produse dulci. Aceleaşi măsuri le impune şi mierea, nefiind recomandată copiilor sub un an. Înlocuirea zahărului cu mierea este posibilă doar dacă micuţul are peste un anişor şi dacă nu este alergic la miere şi polen.

Până într-un an ar trebui evitată chiar şi îngheţata. Pe lângă ingredientele nepotrivite, temperatura la care se serveşte îngheţata poate declanşa probeleme pentru stomăcelul micuţilor.

Nu li se vor administra dulciuri pe ambalajul cărora nu sunt notate ingredientele, data preparării şi termenul de valabilitate.

CONTINUARE – Vezi dulciuri pentru pofticioşi

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *