Dulciuri pentru pofticioşi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Budincă de griş

Pentru a le prepara un desert delicios şi sănătos avem nevoie de 500 ml lapte dulce, 40 g griş de grâu, 4 gălbenuşuri, 150 g brânzică de vaci, 50 g unt, puţin gem de prune sau de caise, 50 g zahăr farin.

Vom pune laptele la fiert, iar când începe să clocotească presărăm grişul în ploaie şi amestecăm energic folosind un tel. Avem grijă să nu se formeze cocoloaşe. Fierbem aproximativ 10 minute, după care lăsăm să se răcească complet. Grişul obţinut nu trebuie să fie tare, ci să aibă o consistenţă precum un sos mai gros.

După ce s-a răcit adăugăm untul moale, brânzica de vaci, o lingură de gem, gălbenuşurile şi zahărul pudră. Omogenizăm şi turnăm compoziţia într-o formă unsă cu unt.

Coacem  50 de minute la foc moderat, până se rumeneşte uşor.

O servim micuţilor călduţă sau rece, simplă sau cu puţin gem de caise. Este delicioasă şi sănătoasă, însă este recomandată copiilor peste un anişor, care deja tolerează foarte bine toate ingredientele aflate în compoziţia budincii.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *