Pastă de ficat – rețetă diversificare de la 12 luni

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Reteta diversificare - Pasta de ficatINGREDIENTE rețetă diversificare Pastă de ficat:

  • 50 de g ficat de vită sau pasăre
  • Unt
  • Pătrunjel tocat mărunt

MOD DE PREPARARE rețeta de diversificare Pastă de ficat:

  1. Ficatul spălat, curățat de pielițele exterioare, se șterge cu un șervețel ud, se învelește în hârtie pergament, legându-se capetele pentru a nu se desface. Se preîncălzește cuptorul la 150°C. Pachețelul cu ficat se pune într-o tigaie unsă cu unt și se bagă în cuptor. După 20 de minute se scoate, se desface, se înlătură coaja care se formează și se pasează cu blenderul sau se trece prin sită. Se freacă cu o lingură de unt și pătrunjel tocat mărunt. Pentru copiii mai mari se poate adăuga și puțină sare. Pasta de ficat se poate întinde pe pâine sau se adaugă la piureul de legume. Amestecul trebuie făcut cât mai omogen. Se servește cald.
  2. Ficatul poate fi preparat și fript sau foarte practică și ușoară este pregătirea în tigaia neadezivă (cu teflon). Ficatul spălat, se șterge cu un șervețel ud, se pune în tigaie în felii de grosimea unui deget. Se pune capacul. Nu este nevoie să fie întors. Se lasă 10 minute la foc. Mai departe, pasta de ficat se prepară ca în metoda de mai sus.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *