INGREDIENTE rețetă diversificare Chifteluțe din carne de vită:
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 ceapă medie
- 1 cățel de usturoi
- 200 g carne de vită slabă tocată
- 45g pesmet alb proaspăt (2 felii de pâine)
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 15g parmezan proaspăt ras
- 1 linguriță de pastă de tomate
- ½ măr
- 1 ou bătut
- ulei vegetal, pentru prăjit
MOD DE PREPARARE rețeta de diversificare Chifteluțe din carne de vită:
Se încălzește uleiul într-o cratiță, se adaugă puțină apă și se înăbușă ceapa tăiată mărunt, timp de 3 minute, amestecând continuu până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se sotează pentru 30 de secunde. Apoi cratița se lasă deoparte să se răcească.
Se amestecă împreună carnea de vită, pesmetul, pătrunjelul, parmezanul, pasta de tomate și mărul ras. Această compoziție se adaugă peste ceapă și usturoi, iar la final se toarnă și oul bătut pentru a lega toată compoziția.
Se formează aprox. 25 de chifteluțe. Incălziți uleiul vegetal într-o tigaie și sotați chifteluțele, până când se rumenesc în exterior și se fierb în interior. La final lăsați-le pe un șervețel de bucătărie să se scurgă de ulei.
CEO la grupul Creative Art.
Îl recomandă experiența de Art Director și Publisher al revistelor Căminul, Bucătăria pentru toți, Bebelu, Industry Insights, și suplimentului ziarului România liberă.