Budinci pentru pitici

Odată începută diversificarea, mama şi bebeluşul ei vor parcurge paşi repezi către un meniu din ce în ce mai variat şi mai gustos. Imaginaţia culinară a mamei va fi lăsată să pregătească reţete delicioase de feluri principale de mâncărică, dar şi de gustări şi deserturi. Budincile Capitolul budincă este foarte […] mai mult »

Dulciuri pentru copii cu intoleranţa sau alergia la ouă

Micuţii care au parcurs deja etapele diversificării, sunt dorminici de gusturi noi şi sunt foarte curioşi în ceea ce priveşte textura unei prăjiturici. Există însă şi mititeii care manifestă intoleranţă sau, mai delicat, chiar alergie la ouă. Pentru a nu-i priva de gustul delicios şi sănătos al dulciurilor preparate de […] mai mult »

Biscuiţi cu brânzică de vaci

Diversificarea reprezintă o provocare pentru mămici şi multă distracţie culinară pentru cei mici. Piureuri, supe, paste, biscuiţei, ciorbiţe, toate îşi împletesc gusturile în meniuri variate şi delicioase, asigurându-i celui mic aportul necesar de nutrienţi, astfel încât dezvoltarea să se producă normal şi firesc. Biscuiţei cu brânzică de vaci Deja în […] mai mult »

Piure de măr şi avocado

Diversificarea alimentaţiei la copii este o etapă foarte importantă, reprezentând startul celor mici în cunoaşterea tuturor gusturilor şi începutul unui aport sănătos şi constant de nutrienţi. Nevoile nutritive ale bebeluşilor  s-au schimbat, astfel că meniul acestora trebuie diversificat cu atenţie, astfel încât, treptat, să se acopere toate palierele alimentare adaptate […] mai mult »

Meniul unei zile de vară

Pe perioada verii trebuie avut mare grijă ce cuprinde meniul copilului. Este nevoie de toţi nutrienţii, însă este foarte important ca alimentele să fie sigure, atât din punct de vedere al procurării acestora, cât şi legat de preparare şi depozitare, ţinând cont că temperaturile sunt ridicate. De asemenea, se va […] mai mult »